elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 27 de març es clausura la 2a edició del Programa Educatiu d'Intervenció Post-Divorci

El 27 de març es clausura la 2a edició del Programa Educatiu d'Intervenció Post-Divorci

    El proper dia 27 de març, a la Biblioteca Municipal, es clausura la 2a Edició del Programa Educatiu d'Intervenció Post-divorci "Adaptant-se". Aquest programa està dissenyat per l'Equip Deusto Family Psych de la Universitat de Deusto, a la seua seu de Bilbao, i ho estan desenvolupant a la nostra regió els professionals dels Serveis Socials que integren la Coordinadora del Menor del Baix Maestrat (Ajuntaments d'Alcalà de Xivert , Benicarló, Peníscola, Vinaròs i la Mancomunitat "Castelló Nord", que integra els ajuntaments de Sant Mateu, Catí, Cervera del Maestrat, la Salzadella, Sant Jordi i Xert).

    Des de la Regidoria de Política Social, Igualtat i Discapacitat es recorda que "el divorci provoca un gran impacte emocional, tant als cònjuges, com als fills. Per aquest motiu, les persones, la societat i les institucions tenen la responsabilitat de protegir tant als cònjuges com als fills, és a dir, acompanyar i assessorar en aquest procés i contribuir a la reconstrucció de les relacions familiars de la manera més saludable possible ".

    Com en l'anterior edició, l'alcalde de l'Ajuntament de Vinaròs, Enric Pla, ha donat suport amb la signatura del Conveni de col·laboració amb la Universitat de Deusto, la implantació i difusió d'aquest programa. D'aquesta manera, es consolida aquest recurs d'intervenció i prevenció en els Serveis Socials municipals. L'objectiu és que els membres de la família siguen capaços de transformar el procés de separació o divorci en una nova relació basada en el respecte, especialment en benefici de els fills i minimitzar així l'impacte negatiu de la separació dels pares.

    En aquesta edició hi participa un "grup experimental" 9 pares i mares separades o que estan en procés de divorci dels diferents municipis que integren la Coordinadora del Menor i altres 9 persones com a "grup de control". El programa consta d'un total de 11 sessions d'hora i mitja de durada, que es van iniciar el passat 16 de gener. Durant el programa s'aborden temes com: l'impacte emocional del divorci en els pares i fills, la resolució de conflictes i consells per a una criança responsable.

    L'objectiu del programa és, en definitiva, proporcionar informació sobre els canvis que està vivint la família, així com sobre les habilitats i estratègies necessàries per reduir el nivell d'estrès i protegir els fills i filles dels efectes nocius del conflicte dels pares que no conviuen. A més, busca fomentar l'afecció dels fills amb ambdós progenitors i treballar la comunicació sense exposar-li al conflicte de parella ni fer-li part.

    "Els pares i mares que assisteixen a les sessions han trobat un espai on compartir sensibilitats i emocions, en què poden ser vulnerables i fràgils, però no febles. Junts busquen el sistema per enfortir-se, superar les dificultats i seguir creixent. En definitiva, un lloc de suport i comprensió ", indiquen els tècnics de l'àrea. Les coordinadores del programa transmeten un missatge positiu per a les mares i pares, perquè encara que el divorci i separació és un succés difícil i estressant per als fills / es, els problemes a llarg termini són evitables.

    Pujar