elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Aurora presenta aquest divendres el seu projecte de suport a la flota de rescat civil humanitari a la Casa de la Cultura de Vinaròs

L'Aurora presenta aquest divendres el seu projecte de suport a la flota de rescat civil humanitari a la Casa de la Cultura de Vinaròs
  MÉS FOTOS
  L'Aurora presenta aquest divendres el seu projecte de suport a la flota de rescat civil humanitari a la Casa de la Cultura de Vinaròs - (foto 2)
  L'Aurora presenta aquest divendres el seu projecte de suport a la flota de rescat civil humanitari a la Casa de la Cultura de Vinaròs - (foto 3)
  L'Aurora presenta aquest divendres el seu projecte de suport a la flota de rescat civil humanitari a la Casa de la Cultura de Vinaròs - (foto 4)
  L'Aurora presenta aquest divendres el seu projecte de suport a la flota de rescat civil humanitari a la Casa de la Cultura de Vinaròs - (foto 5)
  L'Aurora presenta aquest divendres el seu projecte de suport a la flota de rescat civil humanitari a la Casa de la Cultura de Vinaròs - (foto 6)
  L'Aurora presenta aquest divendres el seu projecte de suport a la flota de rescat civil humanitari a la Casa de la Cultura de Vinaròs - (foto 7)

  L'Aurora-Grup de Suport celebrarà el pròxim dia 23 de febrer a la Casa de la Cultura de Vinaròs una xarrada-presentació de l'entitat on es tractarà el drama migratori a la Mediterrània, la tasca de la flota de rescat civil humanitària i la tasca de suport de que fa l’entitat als ports solidaris del nostre entorn. Fent especial èmfasi en la labor i tasques desenvolupades pel Grup de Suport de l'Aurora al Baix Maestrat.

  El port de Borriana fa temps que s'ha fet menut per a donar servei a tots els vaixells de rescat civil humanitari que arriben per a fer una estada entre missió i missió a la Mediterrània Central. Estada necessària per a fer reparacions, entrenaments i totes les activitats de logística pertinents per tal d'encarar una nova missió de rescat. És per això que el març de 2022, dos vaixells, el Sea Watch 4 de l'ONG alemanya Sea Watch e.V., i l'Aita Mari de l'ONG basca Salvamento Marítimo Humanitario, van haver de dirigir-se al port de Vinaròs per a fer aquestes estades.

  L'Aurora-Grup de Suport, el mateix març de 2022 i per tal de donar resposta a les necessitats que es presentaven per aquests vaixells, va organitzar una trobada amb la població civil del Baix Maestrat. Aquesta trobada es va celebrar al Vinaròs Tropical Crew i van assistir membres de diferents col·lectius, com ara el Ball de Dimonis de Vinaròs, el Casal Popular de Benicarló "La Pastora", o la mateixa Vinaròs Tropical Crew entre altres, a més de ciutadanes a títol personal. En aquesta trobada es va crear el Grup de Suport de l'Aurora del Baix Maestrat i el port de Vinaròs es començà a considerar com un port solidari.

  A hores d'ara són nombrosos els vaixells que han fet estada al port solidari de Vinaròs, per la qual cosa, el voluntariat de l'Aurora-Grup de Suport del Baix Maestrat s'està consolidant com a grup de treball i creix gràcies a moviments socials, polítics i culturals de la societat del Baix Maestrat.

  Com que hi ha previsió de l'arribada al port de Vinaròs de més vaixells de rescat civil humanitari en un futur pròxim, l'Aurora-Grup de Suport té la intenció de continuar desplegant les accions que fa temps duen a terme per tal de donar resposta a les múltiples necessitats que tenen aquests vaixells quan arriben a casa nostra, per la qual cosa es pretén consolidar el port de Vinaròs com a port solidari.

  A la xarrada del dia 23 de febrer a la Casa de la Cultura de Vinaròs que tindrà lloc a les 19 h participaran un membre fundacional de l'associació que explicarà la trajectòria de l'entitat des del seu inici fins al present, una membre del Grup de Suport de l'Aurora del Baix Maestrat que explicarà les accions que duen a terme com a grup de voluntariat, i el coordinador d'acció de l'Aurora explicant nous desafiaments i l'enfocament previst per al suport que ofereix l'entitat al País Valencià i a Sicília, on es pretén replicar el projecte.

  Al respecte, cal dir que l'Aurora-Grup de Suport forma part de tota una xarxa d'entitats europees que donen resposta al drama migratori a la Mediterrània i que és un referent perquè la seua missió és diferent de la de les altres entitats. És per això que s'ha vist la necessitat de replicar el projecte en altres indrets, com ara Sicília.

  Pujar