elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament s'uneix als llauradors en defensa de la citricultura

L'Ajuntament s'uneix als llauradors en defensa de la citricultura
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament s'uneix als llauradors en defensa de la citricultura - (foto 2)

  La corporació municipal va donar suport ahir a la tarde a les concentracions que es van convocar des de la plataforma per la Dignitat del Llaurador, enfront de tots els ajuntaments, per defensar la citricultura davant del nou acord que ha signat la Unió Europea amb l'Àfrica Meridional. Aquest conveni suposa oferir més facilitats per a l'arribada de les exportacions de cítrics des de l'altre continent, suposant un greu perjudici per als productors del territori.

  Durant la concentració l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, acompanyat per tota la corporació municipal, va ser l'encarregat de fer la lectura del manifest. Segons indicava s'exigeix a la Unió Europea que revise les condicions del nou tractat, que inclou la reducció dels aranzels de forma progressiva fins a la seva eliminació definitiva. D'altra banda, també es demana l'aplicació de la clàusula de salvaguarda davant de la caiguda del preu del mercat, així com reforçar les mesures de defensa fitosanitària per evitar que les productes importats de tercers països puguen dur malalties que malmetin les collites.

  El manifest també exigia la reciprocitat amb els exportadors perquè s'apliquen les mateixes condicions que marca Europa i garantir així la seguretat alimentària dels consumidors, a més del tractament en fred dels productes per a la seva millor conservació. Per últim el manifest també reclamava el compliment de la Llei de la cadena alimentària.

  El regidor d'Agricultura, Jordi Moliner, insistia que "aquest acord econòmic de la Unió Europea, amb sis països de l'Àfrica Meridional, suposa un greu perjudici per als llauradors locals perquè facilita l'arribada de cítrics des de l'altre continent". En aquest sentit, afegia que "el principal problema radica en la coincidència de les campanyes de recollida, llavors suposa un gran desavantatge per als agricultors locals que no poden competir davant d'un producte al que no se li exigeixen els mateixos controls que sí es demanen als llauradors valencians".

  Per últim Moliner comentava que des de l'Ajuntament sempre donaran el màxim suport possible al sector cítric del municipi defensant els interessos dels agricultors locals davant de les administracions.

  Xerrada "Acord pels cítrics"

  Recordem que aquesta mateixa tarde Jordi Sebastià oferirà una conferència i debat per a parlar del conveni entre la Unió Europa i l'Àfrica Meridional a la Biblioteca Municipal a partir de les 19:00h, a més de presentar el seu darrer llibre Quadern de l'Europa Trista. L'entrada serà lliure.

   

  Pujar