elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament inicia les obres de la passarel·la del riu Cervol amb la signatura de l’acta de replanteig

L’Ajuntament inicia les obres de la passarel·la del riu Cervol amb la signatura de l’acta de replanteig
  • Les feines es posaran en marxa demà divendres i es preveu que finalitzen abans del 31 de desembre del 2023

MÉS FOTOS
L’Ajuntament inicia les obres de la passarel·la del riu Cervol amb la signatura de l’acta de replanteig - (foto 2)
L’Ajuntament inicia les obres de la passarel·la del riu Cervol amb la signatura de l’acta de replanteig - (foto 3)

Vinaròs ha fet l'últim pas per a la construcció de la passarel·la del riu Cervol amb la signatura de l'acta de replanteig i d’inici d’obres. La firma s’ha fet aquest mateix matí per part de l’alcalde en funcions, Guillem Alsina, amb els representants de l’empresa constructora (UTE Levantina, Ingenieria y Construcción SL, Pantallax SL) i el Servei Provincial de Costes de Castelló, que ha sigut l’encarregat de donar els últims permisos per a poder començar els treballs.

Demà divendres i de manera progressiva començaran els treballs topogràfics, l’apilament de material i els treballs de cimentació en l’escullera.

El projecte compta amb un pressupost final d’1,8 milions d’euros, IVA inclòs, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, a través de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible, EDUSI.

Alsina s'ha mostrat molt satisfet per aquest nou pas i indicava que s'ha hagut de realitzar un llarg camí fins arribar a aquest punt. En aquest sentit, assenyalava que “la passarel·la ha sigut reivindicació històrica per part dels veïns que per fi podrà será una realitat i donarà continuïtat al litoral de Vinaròs”.

Pel que fa al projecte, la passarel·la serà una estructura sostenible, amb materials de llarga durabilitat i baix manteniment, que al mateix temps s’integraran amb la imatge de l’entorn. D’altra banda, també inclourà l'adequació de l'entorn del marge esquerre del riu Cervol, prop de la zona del tractament de l'aigua amb un total de 9.150m2, que es remodelaran per tal de crear un bosc mediterrani similar al que hi ha al passeig de Fora del Forat, amb pins i plantes autòctones.

En els propers dies les màquines començaran a treballar per adequar la zona i donar inici a les obres de construcció, que es preveu que finalitzen abans del 31 de desembre d’aquest mateix any.

 

Pujar