elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Generalitat Valenciana realitza tasques de dragatge al port de Vinaròs

La Generalitat Valenciana realitza tasques de dragatge al port de Vinaròs
  • Tota l’arena que s’extraga es destinarà per a la regeneració de les platges urbanes

MÉS FOTOS
La Generalitat Valenciana realitza tasques de dragatge al port de Vinaròs - (foto 2)

Avui mateix Ports de la Generalitat Valenciana ha iniciat les feines de dragatge al port de Vinaròs, en concret al canal d’accés i la zona propera a la dàrsena pesquera. Es preveu que els treballs s’allarguen fins a finals del mes d’octubre, amb l’extracció d’entre 15.000 i 20.000 metres cúbics d’arena que destinarà a la recuperació de les platges urbanes.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha comentat que “aquestes feines eren una reivindicació per part de l’Ajuntament amb la finalitat de preservar les platges, que per fi ha sigut atesa per Ports”. En aquest sentit, assenyalava que els treballs de dragatge s’afegiran a la remodelació i construcció dels espigons de les platges del Fortí i Fora Forat que ha executat Costes aquest mateix any.

Alsina ha insistit que “és important realitzar feines de regeneració de l’arena i protecció del litoral per evitar les erosions que produeixen els temporals marítims, cada vegada més freqüents i intensos degut al canvi climàtic”

Per la seua banda, el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha destacat que “la protecció i regeneració del litoral, com a recurs natural i turístic, és una de les principals prioritats per al govern municipal i reivindicarem a les administracions superiors totes les actuacions que siguen necessàries per preservar la nostra costa.”

Pujar