elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fiscalia trasllada el cas de la desaparició de documents de l'Arxiu Municipal als jutjats

La Fiscalia trasllada el cas de la desaparició de documents de l'Arxiu Municipal als jutjats

    Aquest matí l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla i el regidor de Cultura i Tradicions, Marc Albella, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per informar a la ciutadania de les novetats en les investigacions de la desaparició de documents de l'Arxiu Municipal.

    Recordem que el cas es va iniciar arran de la denuncia que va presentar l'Ajuntament a la fiscalia, al novembre del 2017, després de detectar possibles irregularitats en l'Arxiu Municipal. El regidor Albella ha explicat que "tot s'inicia al 2007 quan per unes obres d'adequació es van traslladar tots els documents, que fins llavors es conservaven a l'edifici del Pirulí, a les diferents dependències municipals per garantir la seua preservació". Des d'aleshores, segons ha indicat, durant l'anterior legislatura es va denunciar les desaparicions de diversos documents històrics i obres pictòriques de Gabriel Puig Roda. Fins i tot s'ha detectat que alguns documents de l'Arxiu Municipal podrien estar en cases de subhastes. Amb el canvi del govern municipal Albella ha comentat que s'ha tornat a reactivar el cas presentant una nova denuncia a la fiscalia.

    L'alcalde Enric Pla, ha explicat que ja s'ha obtingut una resposta, "segons la fiscalia tots aquests fets es poden considerar com a delictes de furt d'objectes de valor històric, cultural, artístic, així també com a delictes de receptació i malversació segons es recull en el codi penal". Davant d'aquesta situació la fiscalia ha acordat remetre les diligències d'investigació penal al servei comú processal d'assumptes generals de Vinaròs i notificar-ho a l'Ajuntament. Així mateix, l'alcalde Pla ha indicat que "el fiscal traslladarà d'ofici al jutjat de Vinaròs l'informe del cas, entenent que són uns fets que justifiquen l'obertura d'un procés penal per esclarir tot el que ha succeït".

    Per acabar, tant Albella com Pla, han insistit que actualment l'Arxiu Municipal es troba en òptimes condicions per garantir la conservació de tots els documents, a més també de la seua protecció per evitar que es tornen a repetir fets similars.

    Pujar