elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló aplica a Vinaròs nous tractaments contra els mosquits

La Diputació de Castelló aplica a Vinaròs nous tractaments contra els mosquits
  • Es tracta d’una actuació emmarcada dintre del Pla Provincial Contra els Mosquits amb fumigacions en el medi natural

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló aplica a Vinaròs nous tractaments contra els mosquits - (foto 2)

La Diputació de Castelló continua amb els tractaments contra els mosquits a tota la província i aquesta setmana ha previst actuar en 19 municipis, incloent Vinaròs avui dimarts 23 d’agost. Cal destacar que el Govern Provincial s’encarrega de realitzar els tractaments terrestres a les marjals, zones humides i entorn natural dels termes municipals, mentre que els ajuntaments es fan càrrec de les actuacions en els nuclis urbans.

Segons assenyala la mateixa Diputació s’opta pels tractaments terrestres perquè són els més eficaços contra els mosquits, afectant tant a les larves com als insectes en fase adulta.

La regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha assenyalat que des del mes de maig la Diputació ha actuat de forma periòdica a Vinaròs amb tractaments constants a l’entorn natural, a més d’oferir el servei assessorament a l’Ajuntament, que també ha aplicat els tractaments de forma regular. En aquest sentit, comentava que “és important coordinar els tractaments amb les feines de la Diputació per a garantir una major eficiència i evitar així una proliferació descontrolada dels mosquits”.

Morellà insistia que el Govern Provincial s’encarrega d’actuar en el medi natural, com ara en barrancs o zones on se sol acumular aigua estancada, mentre que l’Ajuntament aplica els tractaments en les zones urbanes, com per exemple els embornals, atenent les indicacions dels tècnics de la Diputació.

 

Pujar