elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació aplicarà a Vinaròs tractaments terrestres contra els mosquits

La Diputació aplicarà a Vinaròs tractaments terrestres contra els mosquits
  • Aquesta actuació està emmarcada dintre del Pla Provincial Contra els Mosquits, on la Diputació realitza fumigacions a l’entorn rural, mentre que l’Ajuntament s’encarrega del nucli urbà

MÉS FOTOS
La Diputació aplicarà a Vinaròs tractaments terrestres contra els mosquits - (foto 2)

La Diputació de Castelló aplicarà aquesta setmana tractaments terrestres contra els mosquits als municipis del litoral de la província, incloent Vinaròs. Cal destacar que la Diputació s’encarrega de realitzar les fumigacions a les marjals, zones humides i entorn natural dels termes municipals, mentre que els ajuntaments es fan càrrec de les actuacions en els nuclis urbans.

La regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha destacat que és important coordinar els tractaments amb les feines de la Diputació per a garantir una major eficiència. En aquest sentit, insistia que el Govern Provincial s’encarrega d’actuar en el medi natural, com ara en barrancs o zones on se sol acumular aigua estancada, a més de realitzar tasques de control en els embornals i espais urbans. En aquest cas, Morellà explicava que és l’Ajuntament l’encarregat d’aplicar els tractaments, atenent les indicacions dels tècnics de la Diputació.

Des del Govern Provincial insisteixen que s’apliquen tractaments terrestres perquè són els que resulten més eficaços, perquè actuen tant en les larves com en els mosquits adults. 

Per últim, la regidora Morellà comentava que és important la col·laboració de la ciutadania, amb el manteniment correcte de les basses i piscines, a més de canviar de forma regular l’aigua dels animals, així com dels testos i de qualsevol altre recipient a l’exterior per evitar que els mosquits puguen pondre els ous.

Pujar