elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El conseller de Sanitat anuncia una norma específica per als departaments de salut amb problemes de difícil cobertura

El conseller de Sanitat anuncia una norma específica per als departaments de salut amb problemes de difícil cobertura
  • Marciano Gómez ha mantingut una reunió amb els sanitaris del departament de Vinaròs

MÉS FOTOS
El conseller de Sanitat anuncia una norma específica per als departaments de salut amb problemes de difícil cobertura - (foto 2)

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha anunciat hui a Vinaròs "la pròxima elaboració d'un marc normatiu específic, que serà diferent a la resta, per a atendre de manera multidisciplinària la particular situació d'aquells departaments de salut de difícil cobertura”.

Gómez ha mantingut una reunió de treball amb la gerent del departament de salut de Vinaròs, Vanessa Jorge, i la resta de l'equip directiu per a abordar les necessitats assistencials d'aquest departament de salut.

Durant la seua intervenció, ha indicat que "és la primera visita que realitze com a conseller de Sanitat, la qual cosa posa de manifest l'interés per conéixer de primera mà els problemes reals assistencials de Vinaròs, i per això, volia reunir-me tant amb l'equip directiu com amb els caps de servei d'aquest hospital per a conéixer de primera mà els problemes del departament”.

Així mateix, ha afirmat que el nou marc normatiu "contemplarà inversions i quant al personal, comportarà millores retributives i curriculars per als professionals. A més, s'implementaran mesures de fidelització que afavorisquen la permanència en el departament de salut".

Marciano Gómez ha explicat que “aquestes mesures estan orientades a fidelizar als professionals en àrees com Vinaròs, Requena, Oriola o Elda, amb la finalitat de poder atendre la ciutadania de la mateixa manera que s'atén en la resta de la Comunitat Valenciana".

La finalitat és que tots els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana, de qualsevol departament de salut, puguen accedir als mateixos drets assistencials

El conseller de Sanitat ja va avançar en la seua presa de possessió la seua especial obstinació a posar en marxa mesures eficaces que permeten garantir una atenció sanitària de qualitat en tots els departaments de salut, i especialment en aquells de difícil cobertura. En aquest sentit, ha afirmat que les mesures implementades fins hui per l'anterior Govern "no estan donant solució als problemes reals i no aconsegueixen garantir una atenció sanitària de qualitat, com està ocorrent a Vinaròs"

Per tant “si aquestes mesures, com el Decret sobre places de difícil cobertura, amb incentius per als professionals, o les aliances estratègiques establides amb altres hospitals per a poder cobrir i garantir l'assistència en determinades especialitats, no estan defugint el problema real, hem d'innovar, implementar noves mesures del segle XXI, que aporten solucions a problemes del segle XXI" ha indicat.

Pujar