elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell aprova un decret pel qual es complementa la declaració de BIC de la Torreta del Moro de Vinaròs

El Consell aprova un decret pel qual es complementa la declaració de BIC de la Torreta del Moro de Vinaròs
  • Es tracta d’un Bé d’Interés Cultural amb categoria de monument

El Ple del Consell ha aprovat un decret pel qual es complementa la declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC) de la Torreta del Moro, situada a Vinaròs, delimitant el seu entorn i establint la normativa per a protegir-lo.

Els usos permesos en aquest BIC seran tots aquells que siguen compatibles amb la conservació de les restes, la valoració, el gaudi patrimonial del Bé d’Interés Cultural i del seu entorn, i que contribuïsquen a aquesta finalitat.

Així mateix, qualsevol canvi d’ús del Bé d’Interés Cultural estarà sotmés a la prèvia i preceptiva autorització de l’òrgan competent en matèria de patrimoni cultural.

D’altra banda, no s’autoritzarà cap edificació per a qualsevol ús, excepte les permeses per la normativa, i es prohibeixen les senyalitzacions d’àmbit publicitari, l’emmagatzematge a l’aire lliure de materials i l’abocament de residus. 

La Torreta del Moro de Vinaròs constitueix un Bé d’Interés Cultural amb la categoria de monument. En el seu àmbit es localitzen el poblat ibèric del Puig de la Misericòrdia; l’ermita de Sant Sebastià o de la Misericòrdia; el jaciment romà de la Closa i el jaciment medieval Corral de la Closa d’Alejo.

Pujar