elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Campanya de prevenció del consum d'alcohol en festes

Campanya de prevenció del consum d'alcohol en festes
  • L'alcohol és la substància psicoactiva més consumida a Espanya. Amb una innegable relació entre festes i augment dels consums

La UPCCA municipal aprofita la tradicional felicitació nadalenca  per a posar en marxa una campanya senzilla i directa, ressaltant amb l’alcohol no hi ha quantitat segura.

En el marc de l'Acció conjunta europea per a reduir els danys relacionats amb l'alcohol (Reducing Alcohol Related Harm, RARHA) es va constatar, que molts països aconsellaven reduir el consum amb el concepte de consum de “baix risc”, assumint que per a determinades malalties gastrointestinals, càncer i lesions no hi ha un nivell de consum segur. La majoria dels límits de consum de baix risc de països del nostre entorn es troben per davall dels valors recomanats per Espanya fins al moment.

Per això, el Ministeri de Sanitat en col·laboració amb un grup de persones expertes ha realitzat una revisió de l'evidència disponible per mitjà de la creació de tres grups de treball:
1) Estimació del risc en la salut i límits de baix risc del consum mitjà d'alcohol
2) Estimació del risc en la salut i límits de baix risc dels episodis de consum intensiu d'alcohol (binge drinking)
3) Tipus de begudes alcohòliques i efectes diferenciats en la salut.

La principal conclusió de l'estudi és: només s'eviten els riscos associats al consum d'alcohol si no es consumeix. El missatge de reduir el consum d'alcohol per davall dels límits de baix risc, no ha de portar a la falsa impressió que aquest consum no té risc, la qual cosa podria animar a les persones que no consumeixen a començar a consumir i a les que ho fan per davall d'aquest límit a augmentar-ho. Per a exercir una verdadera llibertat d'elecció i poder prendre decisions raonades, s'ha de disposar d'una informació completa i veraç sobre els beneficis, riscos, costos i les conseqüències pròpies i alienes del consum d'alcohol.

 

Pujar