Castellano

La pandèmia ja causa les primeres suspensions d'esdeveniments a la Comunitat Valenciana

La pandèmia ja causa les primeres suspensions d'esdeveniments a la Comunitat Valenciana
  • Villena redueix l'aforament d'esdeveniments municipals al 75% per la Covid-19 i suspèn activitats de les Escoles Esportives i l'Espai Jove

L'Ajuntament de Villena ha establert noves mesures de seguretat contra la Covid-19 que afecta l'aforament i determinades activitats municipals amb menors, el grup d'edat no vacunat de moment. El decret de mesures, que entra en vigor el dilluns i s'estén al 20 de desembre, redueix l'aforament dels actes festius i culturals organitzats per l'Ajuntament al 75%, incloent-hi la Casa de la Cultura i el Teatre Chapí.

A més, s'estableix la suspensió de les activitats infantils, que inclou els menors de 12 anys, que organitzi el Conservatori de Música i l'Escola Esportiva Municipal. La suspensió de les classes presencials en el grau elemental del Conservatori Professional de Música de Villena es prorroga fins al proper 20 de desembre, recomanant que es mantingui les lliçons en línia.

La mesura, signada per l'alcalde de la ciutat, Fulgencio Cerdán, també suposa la suspensió de les activitats que organitza l'Espai Jove com el Club d'Oci i la Xarxa d'Inquietuds Musicals i Artístiques (RIMA).

Cerdán ha assenyalat que “es prenen aquestes mesures per ajudar a frenar una nova onada de contagis per coronavirus, especialment entre els xiquets menors de 12 anys, que no estan protegits per la manca de vacunes, com la resta de població en risc” .

En el Decret es recomana als serveis municipals que, en la mesura que sigui possible, es realitzen les tasques en modalitat de teletreball i, si escau, que s'extremen les mesures de seguretat com la utilització de la màscara.

El primer edil també ha considerat que cal que la ciutadania en general siga conscient de la importància de limitar les trobades socials, i ha recordat de l'efectivitat dels hàbits de rentat de mà, distància de seguretat i la utilització correcta de la màscara a espais públics tancats.

Pujar