Castellano

A lletugades: així és la batalla en la qual només es pot morir de riure en un poble d'Alacant

A lletugades: així és la batalla en la qual només es pot morir de riure en un poble d'Alacant
  • Esta singular contesa combina diversió, tradició i un toc d'absurd

En la Comunitat Valenciana hi ha moltes i variades festes. Però hi ha algunes que destaquen sobre totes elles per la seua singularitat.

Este és el cas de la Batalla dels Encisams que se celebra durant les Festes de l'Edat mitjana de Villena, declarades d'Interés Turístic Autonòmic, i en este combat només es pot morir de riure.

La Batalla dels Encisams és una singular contesa que combina diversió, tradició i un toc d'absurd en una experiència que no voldràs perdre't.

Què és La Batalla dels Encisams?

La Batalla dels Encisams es realitza el diumenge 10 de març a les 12.20 hores en la pintoresca esplanada del castell de Villena, el cor d'esta ciutat d'Alacant.

En ella, al voltant de 2.000 persones, vestides d'època, s'enfrontaran en una batalla campal amb fulles d'encisam  com a armes. Sí, has llegit bé: encisams! Els participants participen en una batalla campal amb fulles d'encisam com a única arma. És una bogeria divertida i una forma única de celebrar les Festes de l'Edat mitjana!

Per quins encisams?

La història conta que en temps del marqués de Villena va haver-hi una disputa en el mercat setmanal entre verduleras de Villena i altres procedents de Múrcia. La discussió va acabar en batalla campal a lechugazos. Este succés s'ha convertit en un esdeveniment anual que atrau a milers de visitants.

S'utilitzen com a projectils les fulles exteriors dels encisams, que són material de rebuig abans d'envasar esta verdura per als supermercats.

Prepara't per a l'èpica batalla de vegetals a Villena!

Pujar