Castellano

Investiguen el brutal atac a la sotsdirectora de la presó de Villena perquè no declarara contra tres funcionaris

Investiguen el brutal atac a la sotsdirectora de la presó de Villena perquè no declarara contra tres funcionaris
  MÉS FOTOS
  Investiguen el brutal atac a la sotsdirectora de la presó de Villena perquè no declarara contra tres funcionaris - (foto 2)

  El secretari general d'Institucions Penitenciàries, Ángel Luis Ortiz, i la subdelegada de Govern a Alacant, Araceli Poblador, s'han sumat aquest migdia a la concentració dels treballadors de el Centre Penitenciari Alacant II, a Villena, en repulsa per l'atac que va patir la sotsdirectora de Seguretat de la presó de Villena de centre dilluns passat a la porta de sa casa.

  Ortiz i Poblador, que prèviament van expressar el seu suport incondicional, solidaritat i afecte a la comandament de Villena i al director del centre, Feliciano Crelgo, han afirmat que posaran tot el seu afany a aclarir els fets, tant en el cas de l'agressió a la subdirectora, com en de la reducció d'un intern de centre les imatges podrien haver motivat les amenaces rebudes per la responsable de Seguretat.

  El secretari general d'Institucions Penitenciàries ha anunciat la pròxima obertura d'un expedient disciplinari per l'incident del 16 d'agost al mòdul d'aïllament, que també s'investiga en seu judicial. Ortiz, que ha posat en valor "l'entrega i professionalitat de la immensa majoria dels treballadors i treballadores penitenciàries", ha afirmat que "no han de pagar justos per pecadors" i que, "per aquesta mateixa raó, qualsevol comportament irregular tindrà una resposta tan justa com contundent ".

  La subdelegada de Govern, Araceli Poblador ha tornat a condemnar l'agressió i ha posat èmfasi que s'han posat tots els mitjans perquè aquest atac s'aclarixca quan abans.

  Va ser dilluns passat quan, a les 7 del matí, la subdirectora va ser envoltada per 5 o 6 individus que la van colpejar a la cara mentre l'amenaçaven amb que tinguera la boca tancada. A l'endemà, la comandament havia de prestar declaració en el marc de la investigació oberta sobre la actuaciónn dels tres funcionaris el passat 16 d'agost. Prèviament, els dies 24 i 25 d'agost, va rebre similars missatges anònims en el seu telèfon mòbil, que va desaparèixer de centre de treball divendres passat.

  A més de Villena, la resta de presons de l'Administració General de l'Estat i la seu la Secretaria General al madrileny carrer Alcalá s'han celebrat concentracions al migdia en solidaritat amb la sotsdirectora d'Alacant II i en defensa de la bona feina de les i els professionals penitenciaris .

  Pujar