Castellano

Dol a la Vila Joiosa: moren tres persones de la mateixa família en un incendi, entre ells un xiquet de 5 anys

Tragèdia a La Vila Joiosa: tres morts i quinze ferits en l'incendi d'un habitatge
Tragèdia a La Vila Joiosa: tres morts i quinze ferits en l'incendi d'un habitatge
  • El foc s'ha originat esta matinada en el pis 11 d'un bloc de 24 altures

La Vila Joiosa però també tota la Comunitat Valenciana estan consternades després de la mort de tres persones en l'incendi que s'ha originat esta matinada en un bloc de 24 altures de la localitat alacantina.

Amb el cor compungit encara per l'incendi del barri de Campanar que ha deixat 10 morts i centenars de famílies sense habitatge, després que el foc arrasara dos blocs annexos, esta matinada un altre incendi ens ha retornat a aquell terrible succés.

Els tres morts són membres de la mateixa unitat familiar: l'àvia, el seu fill i el net, un xiquet de tan sols 5 anys.

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha mostrat la seua consternació per este trist fet. “Cada vida té un valor incalculable, però tretze?”, referint-se als dos últims incendis d'habitatges que deixen tretze morts en la Comunitat Valenciana.

“Dir que afortunadament no hi ha més víctimes resulta una contradicció, dir que no hi ha més ferits, que no es va propagar a la resta de l'edifici”, indica el cap del Consell, que ha estat en contacte amb l'alcalde Marcos Zaragoza des de les 6.00 hores després de conéixer la magnitud de l'incendi, per a continuar preguntant-se que “com puc usar la paraula afortunadament si hi ha una família que no el pot comptar”.

Mazón ha assegurat, també, que “reaccionarem amb rapidesa, estarem amb tota la gent de la Vila Joiosa”, l'ajuntament de la qual ha decretat tres dies de dol oficial. A més, l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha convocat este demà dimarts, 5 de març, a les 12.00 hores, un minut de silenci en la Plaça de l'Església La nostra Senyora de l'Asunción, en senyal del duel per la mort de les tres víctimes en l'incendi ocorregut en La Cala.

L'avís va arribar al Consorci Provincial de Bombers d'Alacant a les 2.17 hores

A les 2.15 hores de la matinada s'ha alertat al Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) d'un incendi d'habitatge en un edifici de l'avinguda Mariners de La Vila Joiosa i immediatament s'ha mobilitzat una unitat del SAMU, una unitat de SVB i dos ambulàncies convencionals.

Els servicis mèdics han assistit, a més, a 15 persones per inhalació de fum. D'elles 7 són dones, d'entre 24 i 67 anys; i 8 homes, d'entre 13 i 57 anys.

Un dels homes atesos és policia que ha sigut donat d'alta "in situ". Les 14 persones restants han sigut traslladades a l'hospital Marina Baixa de La Vila Joiosa entre les dos ambulàncies convencionals.

Així mateix, el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant ha indicat que l'incendi s'ha originat en un habitatge de la planta 11 d'un edifici de 24 altures, per la qual cosa un centenar de persones han sigut evacuades per seguretat. El fum i les flames van afectar espais comuns com el replà.

Pujar