Castellano

La Vila Joiosa: un dels llocs més bells de la Costa Blanca per a visitar aquesta Setmana Santa

La Vila Joiosa: un dels llocs més bells de la Costa Blanca per a visitar aquesta Setmana Santa
  • Aquest municipi alacantí compta amb nombroses platges i cales, la seua gastronomia marítima, la riquesa del seu patrimoni històric i les seues festes declarades d'Interés Turístic Internacional

MÉS FOTOS
La Vila Joiosa: un dels llocs més bells de la Costa Blanca per a visitar aquesta Setmana Santa - (foto 2)
La Vila Joiosa: un dels llocs més bells de la Costa Blanca per a visitar aquesta Setmana Santa - (foto 3)
La Vila Joiosa: un dels llocs més bells de la Costa Blanca per a visitar aquesta Setmana Santa - (foto 4)

Ara que arriba la Setmana Santa són moltes les famílies que busquen passar les seues vacances en un destí on poder gaudir d'aquests dies de descans. La Vila Joiosa té una essència especial que es caracteritza per les seues platges, les seues festes, la seua gastronomia i el seu patrimoni històric, la qual cosa fa que aquesta localitat siga el destí preferit per molts en aquests dies.

Aquest municipi de pescadors, famós per la seua bella façana de cases pintades de vius colors, forma una de les postals més belles i fotografiades de la Costa Blanca.

La mar sempre ha marcat la història d'aquest municipi, per això, les seues platges destaquen per la qualitat de les seues aigües. Així mateix, a això se suma la contínua millora de serveis i instal·lacions i la cura de l'entorn que venen avalades per les Certificacions ISO 9001 de Qualitat i 14001 de Medi Ambient en totes les platges i cales.

En aquest sentit, l'entorn natural de La Vila Joiosa ofereix la possibilitat de gaudir de variades activitats a l'aire lliure per a esprémer al màxim el temps d'oci. Els seus 15 quilòmetres de costa, amb 13 platges i cales, et conviden a descobrir els fons marins practicant tub respirador, bussejant o visitant el major derelicte romà subaquàtic en excavació del Mediterrani, o gaudir de diversitat d'activitats nàutiques: vela, caiac o paddle surf, entre molts altres.

D'altra banda, la naturalesa que l'envolta et brinda la possibilitat de descobrir paratges únics amb bici, o simplement passejant, que et portaran des de penya-segats que tallen la mar fins a paisatges d'interior per a gaudir de la flora i fauna del Mediterrani.

Una gastronomia basada en el producte fresc i exquisits arrossos

D'altra banda, la gastronomia és un dels elements més destacats del riquíssim patrimoni immaterial de La Vila Joiosa. La pesca ha sigut, i és, una de les principals activitats econòmiques de la ciutat, per la qual cosa la mar ha sigut el rebost habitual de les cuines vileras. El seu producte fresc pot gaudir-se acompanyat d'exquisits arrossos en els seus nombrosos restaurants amb segell de qualitat «La Vila Gastronòmica» on es poden degustar alguns dels seus millors productes xocolaters. Però no sols de la mar s'alimenta la gastronomia de la Vila Joiosa ja que també l'horta ha assortit les cuines vileras amb productes únics que han donat lloc a saboroses receptes tradicionals: pebrereta, coques salades i també dolces amb ametles, arròs amb enceba i carabassa...

Festes d'Interés Turístic Internacional

Les festes reflecteixen a la perfecció el caràcter obert i passional d'aquesta terra. Qualsevol excusa és bona per a eixir al carrer, abandonar per uns dies, o unes hores, la vida quotidiana i capbussar-se en una mar d'emocions compartides, diversió, tradició i sentiment. És durant les festes quan un poble es mostra com és.

Així ho demostren les seues festes patronals de Moros i Cristians, declarades d'Interés Turístic Internacional i que gaudeixen d'una sensacional i innovadora exposició oberta a visitants en el museu municipal de la localitat, Vilamuseu. Compartir i viure les festes de la Vila Joiosa és una experiència necessària per a descobrir la seua vertadera identitat: un poble de braços oberts on tots i totes són benvinguts.

Un patrimoni històric que recorre totes les civilitzacions que han deixat la seua petjada a La Vila Joiosa

Cadascuna de les civilitzacions que han passat per aquesta terra ha anat deixant les seues petjades. Per això, visitar La Vila Joiosa i la seua riquesa patrimonial és un viatge en el temps: el Santuari iber de «La Malladeta», el Municipium Romano de Allon amb el Bou Ferrer, el major derelicte subaquàtic en excavació del Mediterrani, el Barri antic, declarat BIC, que és un dels millors conservats de la Comunitat Valenciana...

Una història que sempre ha estat marcada per la mar. Un Mediterrani ple de llum i vida que banya els 15 km de costa d'aquest poble mariner de la Costa Blanca. Descobreix tots els atractius d'aquest municipi costaner aquesta Setmana Santa.

Pujar