Castellano

VÍDEO | Detenen al piròman de la Vila Joiosa després de provocar 11 incendis, un d'ells en un bar

Detenen al piròman de la Vila Joiosa després de provocar 11 incendis, un d'ells en un bar
Detenen al piròman de la Vila Joiosa després de provocar 11 incendis, un d'ells en un bar
  • El més greu es va produir en les instal·lacions de la terrassa d'un bar, afectant els habitatges contigus

MÉS FOTOS
VÍDEO | Detenen al piròman de la Vila Joiosa després de provocar 11 incendis, un d'ells en un bar - (foto 2)

La Guàrdia Civil juntament amb la Policia Local de la Vila Joiosa, en el marc de l'operació “onfires”, ha detingut a un home de 38 anys, com a presumpte autor d'11 delictes de danys provocats per foc i un altre per incendi amb risc per a la vida de les persones. El detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de la Vila Joiosa, qui ha decretat el seu ingrés a la presó sense fiança.

El dia 13 de gener, la Guàrdia Civil de la Vila Joiosa va tindre coneixement de quatre incendis en diferents punts de la localitat entre les 21.45 i les 22.30 hores, havent d'intervindre els servicis d'emergències i Bombers de la Diputació per a sufocar les flames. Un dels incendis es va produir en les instal·lacions d'una terrassa d'un bar de la localitat, afectant els habitatges contigus. A causa de les seues grans dimensions, va posar en perill la vida dels habitants. Davant les sospites de la intencionalitat d'estos incendis, els agents de l'Àrea d'investigació de la Vila Joiosa van iniciar l'operació “onfires” per a l'esclariment dels fets.

En una primera fase, els investigadors van realitzar diferents diligències per a l'obtenció de dades que pogueren portar a esbrinar la identitat de l'autor, localitzant i realitzant l'estudi de les imatges captades per les càmeres de seguretat instal·lades en la via pública i diferents establiments, obtenint la identificació de l'autor.

Gràcies a l'estreta col·laboració de la Guàrdia Civil amb l'Ajuntament de la Vila Joiosa, qui s'ha presentat com a acusació particular, es van establir una sèrie de dispositius conjunts amb Policia Local, obtenint com a resultat la identificació de la persona relacionada amb imatges analitzades.

Finalment, el dia 5 de febrer, després d'identificar al suposat autor i analitzar totes les proves obtingudes, es va procedir a la seua detenció. A més, es va realitzar el registre de l'habitatge del detingut, en la qual es van localitzar gran quantitat d'evidències incriminatòries, destacant entre elles una sèrie d'acceleradors de la combustió que es trobaven amagats. Els investigadors també van poder esbrinar que el detingut estava relacionat amb els incendis provocats en vehicles al començament del mes d'abril de 2023.

El detingut, un home de 38 anys, al qual se li imputen 11 delictes de danys causats pels focs provocats, i un altre d'incendi amb risc per a les persones, ha sigut posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de la Vila Joiosa, qui ha decretat el seu ingrés a la presó sense fiança.

Pujar