Castellano

Una sobrecàrrega en un endoll del saló, la causa de l'incendi mortal en un habitatge de La Vila Joiosa

Una sobrecàrrega en un endoll del saló, la causa de l'incendi mortal en un habitatge de La Vila Joiosa
  • L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha decretat 3 dies de dol oficial i ha convocat un minut de silenci, demà dimarts, a les 12 hores, en la plaça Castelar

Una sobrecàrrega en un endoll del saló de l'habitatge de la planta 11 ha sigut la causa del foc iniciat a l'interior d'esta, segons ha informat el President de la Generalitat, Carlos Mazón, en la seua visita a la urbanització. Mazón ha visitat l'edifici afectat, en l'avinguda Mariners de La Vila, i s'ha reunit tant amb els veïns afectats com amb els comandaments i els efectius dels Cossos de Seguretat de l'Estat que han intervingut en l'extinció de l'incendi.

El President de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que la família que residix en l'habitatge contigu a la incendiada que, ara com ara està reallotjada en un hotel del municipi, disposa d'un habitatge social de la Generalitat en la Cala. L'Alcalde Marcos Zaragoza, després de visitar l'edifici i els veïns, s'ha reunit amb la família desallotjada a l'hotel per a oferir-li tota ajuda necessària. Així mateix, equips de psicòlegs del departament de Servicis Socials de l'Ajuntament de la Vila Joiosa també s'han desplaçat a la urbanització per a atendre els veïns, els qui ja han pogut tornar a les seues llars. Mazón ha explicat que la “celeritat i la coordinació” dels equips d'emergència, entre Policia Local, Bombers i Guàrdia Civil ha sigut clau en la ràpida extinció de l'incendi. “El material de formigó i rajola de l'edifici ha impedit la propagació del foc a la resta d'habitatges i s'ha realitzat una evacuació ordenada d'al voltant de 120 veïns, que no era necessària però, per una major tranquil·litat dels propis veïns, ha sigut duta a terme per part dels Bombers”, ha apuntat Mazón.

El President també ha apuntat que l'alarma d'incendis va funcionar perfectament i va permetre l'actuació immediata dels bombers.

Mazón ha visitat la urbanització acompanyat del President de la Diputació i Alcalde de Benidorm, Toni Pérez, l'Alcalde la Vila Joiosa, Marcos Zaragoza, l'Alcalde de Finestrat, Juan Francisco Llorca, i la delegada del Consell a Alacant, Agustina Esteve. Tots han felicitat els equips d'emergència pel seu treball coordinat i eficient, han traslladat el seu condol a la família de les víctimes i han tranquil·litzat als veïns de l'edifici.

Les víctimes són tres membres d'una mateixa família, de nacionalitat espanyola: una dona de 75 anys; el seu fill, d'al voltant de 30 anys; i el fill d'este, un menor de 5 anys, els cossos dels quals han sigut trobats pels bombers a l'interior del seu habitatge.

Altres 15 persones han resultat ferides per inhalació de fum i, després de ser ateses a l'hospital, han pogut tornar als seus habitatges, per la qual cosa no es registra cap ferit de consideració. Els veïns de l'edifici ja han pogut tornar als seus habitatges després d'haver sigut desallotjats esta matinada, fins i tot els tres veïns de l'habitatge confrontant a la incendiada han pogut entrar al seu habitatge per a arreplegar estris personals.

En l'incendi han intervingut un total de 16 efectius dels parcs de Bombers de Benidorm i del Consorci Provincial d'Alacant, que han aconseguit extingir l'incendi en menys d'una hora.

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha decretat 3 dies de dol oficial i ha convocat un minut de silenci, demà dimarts, a les 12 hores, en la plaça Castelar, la plaça on se situa l'església de La nostra Senyora de l'Asunción, en memòria de les tres víctimes.

Pujar