Castellano

La província d'Alacant guanya una nova Sendera Blava per la seua espectacular costa

La província d'Alacant guanya una nova Sendera Blava per la seua espectacular costa

  La sendera de la Bugada de Costa, que unix la platja del Torres i La Cala vorejant la costa vilera, ha rebut el guardó Bandera Sendera Blava 2024. L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) concedix este premi a espais naturals i saludables amb la finalitat de reconéixer el compromís de municipis i administracions públiques en la recuperació i posada en valor de senderes i itineraris que promouen l'educació ambiental i el gaudi sostenible del nostre entorn.

  El regidor de Medi Ambient, Carlos Soler, destaca que “és la primera vegada que esta sendera forestal rep este reconeixement, per la qual cosa m'enorgullix que el treball de neteja i protecció dels espais naturals del municipi, com és este, done els seus fruits, ja que estos espais ens protegixen, a més de que la Sendera de la Costa s'ha convertit en un reclam de turisme actiu per la seua proximitat amb la mar, també”.

  El programa Senderes Blaves premia i reconeix la conservació i recuperació de senderes i itineraris, transformats en valuosos recursos per a la interpretació i l'educació ambiental, així com per al gaudi de la naturalesa a través de la realització d'activitats recreatives, esportives i turístiques sostenibles. Per a obtindre el guardó Sendera Blava s'han de complir un conjunt de criteris i indicadors, que s'agrupen en quatre categories: característiques de les sendes i traçats; informació, senyalística i infraestructures en les senderes; conservació i gestió del patrimoni natural i cultural; i ús públic de les senderes.

  El nombre de Senderes Blaves guardonades en 2024 ascendix a 128, amb 30 noves senderes, entre els quals es troba el de la Vila Joiosa, i una xarxa que frega els 860 quilòmetres. Les Senderes Blaves són presents en 115 municipis de 21 províncies. En la d'Alacant es localitzen la Sendera Azulo de la badia a Altea, el Passeig Ecològic Litoral a Benissa, la Sendera Ecològica de Calaga a Bassetes a Calp, la Sendera Blava Camí Vell del Far a l'Alfàs del Pi i la Sendera Blava Cap Roig: Cala Capità-La Caleta a Orihuela.

  MÉS FOTOS
  La província d'Alacant guanya una nova Sendera Blava per la seua espectacular costa - (foto 2)
  La província d'Alacant guanya una nova Sendera Blava per la seua espectacular costa - (foto 3)
  La província d'Alacant guanya una nova Sendera Blava per la seua espectacular costa - (foto 4)
  La província d'Alacant guanya una nova Sendera Blava per la seua espectacular costa - (foto 5)
  La província d'Alacant guanya una nova Sendera Blava per la seua espectacular costa - (foto 6)
  La província d'Alacant guanya una nova Sendera Blava per la seua espectacular costa - (foto 7)
  Pujar