Castellano

Podem vetlarà perquè els fons introduïts en els pressupostos per clases extraescolars arriben a tot l´alumnat

  Podem reforça la tasca de seguiment de les polítiques del Consell i així assegurar que l'execució del pressupost assignat a la gratuïtat de les classes extraescolars en horari lectiu permeta arribar a tot l'alumnat sense excepcions en el municipi.

  És potestat del Consell regular les condicions en les quals s'acaben oferint les activitats extraescolars, però continuaran amb la tasca que cap xiquet o xiqueta es quede fóra de les activitats per motius econòmics.

  Les esmenes de Podem en els pressupostos van aconseguir pujar la quantitat destinada a aquesta qüestió fins als 8,5 milions d'euros, quantitat que hauria de ser suficient per a estendre les activitats a tot l'alumnat sense demanar cap compensació econòmica a les famílies. En cas contrari, s'hauran de cercar fórmules de finançament addicional que impliquen a la comunitat educativa per a cobrir aquestes activitats, les quals reforcen el treball formatiu que es fa les aules.

  La inclusió d'aquesta partida en la negociació dels pressupostos de la Generalitat per a 2018 va ser una de les exigències que Podem va posar damunt de la taula per a donar el seu vot favorable. En les setmanes prèvies, la Consellería d'Educació havia obert la possibilitat al fet que, depenent de la tresoreria dels centres educatius i de les condicions econòmiques de la família dels alumnes i alumnes, es poguera demanar alguna aportació a les famílies posant com a condició que l'activitat seria “no lucrativa”.

  La responsable de l'Àrea d'Educació de La Vila Rosanna García Miralles destaca que la seua formació ha realitzat “una aposta decidida per a assegurar la gratuïtat de les extraescolars per a tots els xiquets i xiquetes en horari lectiu en el municipi”.

   

  Pujar