Castellano

Podem recolza la concentració de la Plataforma per les Pensions Dignes

    Podem recolza i assistirà a la concentració convocada per la Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i Dignes dilluns que ve 16 d'abril a les 12 hores a la plaça de la Generalitat i que es replicaran en desenes de municipis per tot l'estat espanyol.

    Des de la formació morada recolzen les reivindicacions bàsiques de pujada de pensions segons l'IPC, rebutjant totalment la miserable pujada del 0,25%, com el Factor de Sostenibilitat l'entrada de la qual en vigor l'1 de Gener de 2019 suposa una nova pèrdua en les pensions. Així mateix exigeixen arreplegar-les com un Dret Constitucional, restablint la jubilació ordinària als 65 anys, i que la pensió mínima siga d'1.084 euros.

    A més mostren el rebuig del Producte Europeu de Pensions Individuals, que xoca frontalment amb el manteniment del Sistema Públic de Pensions, la qual cosa reflecteix clarament que la Unió Europea és una entitat intranacional de promoció de mercats i capitals i no una Europa social i de la ciutadania. S'aposta per un empobriment del Sistema Públic de Pensions a favor dels Planes Privat, que afavoriran a la població de major poder adquisitiu.

    Pujar