Castellano

Un municipi alacantí considera implantar el confinament davant l'augment de contagis entre els seus veïns

Un municipi alacantí considera implantar el confinament davant l'augment de contagis entre els seus veïns

  L'Ajuntament de la Vila Joiosa, davant l'augment de nombre de casos positius per coronavirus en el municipi notificats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat, apel·la a la responsabilitat i el civisme de la ciutadania per a frenar els contagis. Els casos notificats principalment estan vinculats a l'àmbit de l'oci i es donen entre la gent jove.

  Amb la finalitat d'eliminar riscos sanitaris i frenar els contagis i transmissió del SARSCoV (COVID-19), l'Ajuntament insta la població que adopte les mesures preventives adequades, i d'obligatori compliment, per a evitar la propagació del virus entre la població i preservar la salut d'aquesta.

  Des del Consistori s'han reforçat de manera extraordinària algunes mesures preventives ja adoptades des de l'administració per a frenar l'augment de contagis, com les labors de neteja i desinfecció en parcs i zones comunes de la ciutat que s'han vist intensificades des de l'inici d'aquesta setmana.

  També s'està duent a terme per part de Policia Local una campanya especial de control d'ús de màscares entre població, principalment entre la gent jove, i de control d'aforaments i distanciament social en terrasses locals d'oci. A més, l'Ajuntament de la Vila té previst llançar en breu una campanya gràfica centrada en l'ús obligatori de la màscara en comerços, terrasses i espais oberts.

  L'Alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú ha volgut fer una crida “a la cautela i a la prudència”, dirigint-se especialment al segment de la població jove, al qual demana “responsabilitat” atés que “aquest sector de la població és el que s'ha convertit en el principal transmissor dels nous casos”, ha puntualitzat l'Alcalde.

  Recorda Verdú, que aquestes mesures preventives “són d'obligat compliment” i que de continuar l'augment de contagis s'hauran de prendre “mesures més dràstiques, arribant a confinar la localitat si fóra necessari amb la condició de preservar la salut pública”.

  Pujar