Castellano

Malestar per la tala d'un pi centenari de La Vila Joiosa

Malestar per la tala d'un pi centenari de La Vila Joiosa
  • Diversos veïns han recollit signatures per a impedir la tala del Pi Halepensis a causa de l'ampliació del de l'Hospital Comarcal de La Vila Joiosa

L'ampliació del de l'Hospital Comarcal de La Vila Joiosa Alacant no està sent tan fàcil com a priori s'hauria desitjat. Per a poder dur a terme les obres que permeten aquesta ampliació s'ha de procedir a la tala del Pi Halepensis que es troba hui dia en el pàrquing de l'hospital. Aquest arbre es troba catalogat en la pàgina 41 del llibre “Arbres i formacions arbòries de La Vila Joiosa”, i són diversos els veïns de la localitat que s'oposen a aquesta tala, ja que afirmen, quan es va posar en marxa l'ampliació i la realització dels plans, mai es van tindre en compte l'espai i entorn natural als quals afectaria.


El pi posseeix 3 metres de diàmetre i de cent anys d'antiguitat, per la qual cosa ja s'ha organitzat una recollida de signatures amb la finalitat de frenar la tala d'aquest, així com la col·laboració del grup ecologista Xoriguer de La Vila Joiosa. També s'ha contactat amb la gerent de l'hospital qui afirma no poder fer res sobre aquest tema. Els partidaris en favor del manteniment del Pi Halepensis afirmen que “després dels incendis són tants els arbres que han desaparegut que hem de lluitar per l'ecosistema i la sostenibilitat i aportar el necessari perquè semblants arboles no deixen d'existir”.

Pujar