Castellano

Les Lleones es proclamen campiones d'Europa a la Vila Joiosa

Les Lleones es proclamen campiones d'Europa a la Vila Joiosa
  • La selección española de rugbi femení es va proclamar campiona d’Europa a la Vila Joiosa després de vencer Suècia 90-5

MÉS FOTOS
Les Lleones es proclamen campiones d'Europa a la Vila Joiosa - (foto 2)

El passat dissabte 25 de febrer a les 17:00 a l'Estadi de Rugbi de la Vila Joiosa la selecció espanyola de rugbi femení va fer història en proclamar-se campiones del  Campionat d'Europa per desena vegada, setena consecutiva, en vèncer 90-5 Suècia.

Este partit ha estat organitzat pel Costa Blanca Club de Rugbi, amb el patrocini i col·laboració de l’Ajuntament de la Vila Joiosa, Conselleria d’Eucació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Diputació d'Alacant i Patronat Turisme Costa Blanca. El treball en equip entre el Costa Blanca Club de Rugbi, el Club de Rugbi la Vila i el propi consistori mariner va demostrar que la ciutat alacantina disposa de la capacitat, instal·lacions i experiència per acollir aquest tipus de grans esdeveniments internacionals com de ben segur seguirem gaudint properament.

Les Lleones ja eren la selecció espanyola de qualsevol disciplina amb més títols aconseguits i després d'aquesta competició consoliden encara més el lideratge. Es dóna la circumstància a més que, en esta competició, el Campionat d'Europa de rugbi femení disputat per les seleccions que no participen al Sis Nacions, Espanya no només arriba a la desena corona, sinó que ho fa per setena vegada consecutiva, primera vegada que qualsevol selecció ho aconsegueix. Les Lleones porten proclamant-se campiona des del 2013 de forma consecutiva (el 2014 i 2015 no van participar i el 2017 no es va celebrar el campionat pel Mundial d'Irlanda).

Amb aquests 10 títols continentals, Espanya dobla la nació perseguidora, Anglaterra amb 5 (si bé és cert que el combinat anglès no participa en la compatició des del 2012 en disputar el Sis Nacions).

La corona d’enguany a més ha estat aconseguida pel combinat nacional entrenat per Juan González de manera especialment contundent, sumant fins a 25 assajos a favor entre els dos partits (Països Baixos i Suècia) per només un en contra i un total d'un 160 punts a favor per 5 en contra. Aquesta diferència demostra que la selecció ha de buscar incrementar la seva competitivitat, és a dir, poder competir en el grup format pel Sis Nacions, per mantenir la seva progressió.

El combinat nacional s’ha concentrat a l'Hotel Allon Mediterrània de la Vila Joiosa, en primera línia de la Platja centre, i que està especialitzat en turisme esportiu, on es concentren nombrosos equips de Rugbi

Assajos: Zahia Pérez (‘4), Maider Aresti (‘10), Maider Aresti (‘15), Vico Gorrochategui (‘17), Alba Vinuesa (‘21), Claudia Pérez (‘26), Alba Vinuesa (‘38), Claudia Pérez (‘42), Alba Vinuesa (‘45), Alba Vinuesa (‘54), Lucía Gayoso (‘56), olivia Palmgren (‘61), Cecilia Huarte (‘66), Alba Alpín (‘70), Zahia Pérez (‘82).

Pujar