Castellano

L'Aigua de l'aixeta serà gratis en bars i restaurants per llei en el municipi

  Podem ha presentat una proposició de Llei en la taula de les Corts admesa a tràmit i que de ser aprovada, els bars i restaurants del municipi es veuran obligats a servir aigua de l'aixeta a la clientela que el demande de forma gratuïta.

  La Llei per a la prevenció de residus i per al foment de l'economia circular en la Comunitat Valenciana, en el seu article 18, estableix que “en els establiments d'hostaleria i restauració serà obligatori oferir a consumidors, clients o usuaris dels seus serveis, la possibilitat de consum d'aigua no envasada, de forma gratuïta i complementària a l'oferta del mateix establiment”.

  Amb aquesta llei integral, a més, es pretén no generar residus, reutilitzar al màxim i reciclar, com a última opció, la totalitat dels residus creats. S'aposta per un gir radical en la gestió de residus actual i es crearà un organisme que coordine i assessore ajuntaments i consorcis, on la participació ciutadana i la transparència siguen prioritàries.

  Des de la formació morada asseguren que “el residu millor aprofitat és aquell que no es genera, aquesta oficina treballarà perquè aquest objectiu siga prioritari per a l'administració i per a la ciutadania. Els residus són recursos econòmics per als ajuntaments, i aquesta agència està destinada al fet que aqueixos beneficis repercutisquen de forma efectiva en els municipis”.

   

   

   

  Pujar