Castellano

La Junta Electoral obliga a l'alcalde de la Vila per segona vegada en 48 hores a retirar publicitat realitzada amb diners públics

La Junta Electoral obliga a l'alcalde de la Vila per segona vegada en 48 hores a retirar publicitat realitzada amb diners públics

    El candidat a l'Alcaldia per de la Vila Joiosa de Ciutadans (Cs), Francisco Pérez Buigues, ha afirmat que "per segona vegada en 48 hores la Junta Electoral de Zona ha requerit a l'Ajuntament de la Vila Joiosa a la retirada d'una campanya publicitària, aquesta vegada relativa a la substitució de contenidors de residus sòlids urbans”. Pérez Buigues ha qualificat de “vergonyós que l'administració electoral haja hagut de reprendre novament a l'actual alcalde, el socialista Andreu Verdú, a penes l'endemà passat d'una primera resolució similar".

    Segons ha revelat Pérez Buigues, la Junta Electoral de Zona exposa en la seua resolució que, en període electoral, no pot utilitzar-se cap mitjà per a realitzar afirmacions que puguen entendre's com a assoliments o realitzacions de l'Ajuntament, per resultar contrari a la Llei orgànica Electoral. Els poders públics han de mantindre estrictament la neutralitat política durant els processos electorals “i, entenent la Junta que això no es produeix, requereix a l'Ajuntament la retirada de qualsevol al·lusió als suposats assoliments aconseguits, advertint-li una vegada més de la possibilitat de sanció a Andreu Verdú”.

    Pérez Buigues ha criticat que "els que venien a regenerar les maneres de fer política del Partit Popular, els que abanderaven la transparència, han resultat ser més del mateix. L'altre dia va ser per publicitar la substitució de lluminàries, hui ha sigut per publicitar la substitució els contenidors. Encara sort que ja s'està acabant la campanya electoral, perquè Verdú és capaç de publicitar qualsevol cosa".

    El candidat de Cs ha remarcat que "no tot val. En Ciutadans entenem la política i la gestió municipal de manera diferent a la dels partits de sempre, i amb nosaltres en el govern aquest tipus de situacions mai es produiran. Ja està bé que els partits de sempre utilitzen mitjans públics en el seu propi benefici electoral".

    Pujar