Castellano

La Junta Electoral obliga a l'alcalde socialista de la Vila a retirar publicitat realitzada amb diners públics després de la denúncia de Cs

  • Pérez Buigues critica “que els vells partits continuen emprant recursos de l'Ajuntament amb finalitats partidistes”

La Junta Electoral de Zona, en resolució adoptada el 21 de maig, ha determinat que l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha de cessar en la campanya publicitària que realitza per a difondre suposats assoliments del seu Govern municipal. La resolució s'ha produït després de la denúncia interposada per Ciutadans (Cs).

El candidat a l'alcaldia pel partit taronja, Francisco Pérez Buigues, ha afirmat que “la normativa electoral és bastant clara. Els poders públics no poden realitzar cap campanya institucional que atempte contra els principis d'objectivitat i transparència del procés, i han de mantindre una estricta neutralitat política. És bastant preocupant que l'administració electoral haja hagut de recordar-li-ho a l'actual alcalde, el socialista Andreu Verdú”.

Segons ha revelat Pérez Buigues, la Junta Electoral de Zona exposa en la seua resolució que, en període electoral, no poden realitzar-se campanyes publicitàries sobre suposades realitzacions o assoliments obtinguts per l'Ajuntament perquè podrien induir el vot dels electors i, per tant, s'infringiria la Llei orgànica del Règim Electoral General. Per això, imposa a l'Ajuntament el cessament de la campanya publicitària, i adverteix de la possibilitat de sancionar a Andreu Verdú.

Pérez Buigues ha criticat que “no és de rebut que Verdú publicite ara les lluminàries dels fanals. Els que venien a regenerar les maneres de fer política del Partit Popular, els que abanderaven la transparència, han resultat ser més del mateix”,

Per al candidat de Cs “no tot val. En Ciutadans entenem la política i la gestió municipal de manera diferent a la dels partits de sempre i amb nosaltres en el Govern aquest tipus de situacions mai es produiran. Hem denunciat davant la Junta Electoral amb una base sòlida, davant un incompliment flagrant de la llei, i se'ns ha donat la raó”.

Pérez Buigues ha advocat per “deixar d'emprar aqueixes formes. El PSOE ha tret a relluir una vegada més els seus tics de la vella política en utilitzar mitjans públics en el seu propi benefici electoral. I el PP, la denúncia del qual per la Mostra del Vaig veure va ser desestimada per la Junta Electoral al no tindre fonament, a més ha utilitzat influències d'un diputat provincial per a forçar la retirada de cartells de propaganda de Cs que estaven en propietat privada, amb trucada de telèfon inclosa al més pur estil del PP, malgrat que teníem autorització del propietari”.

Pujar