Castellano

Cs exigeix la utilització de la denominació la Vila Joiosa/La Vila Joiosa fins que el canvi de nom es produïsca legalment

Cs exigeix la utilització de la denominació la Vila Joiosa/La Vila Joiosa fins que el canvi de nom es produïsca legalment
  • Pérez Buigues acusa l'alcalde de “incomplir la normativa vigent” en impulsar l'ús del nou topònim La Vila Joiosa i demana una consulta popular

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) de la Vila Joiosa, Paco Pérez Buigues, ha exigit per escrit a l'alcalde del municipi, Andreu Verdú, que “faça complir la legalitat vigent i, fins que no s'aprove definitivament el canvi del nom del municipi, tota actuació oficial des de l'Ajuntament respecte l'actual denominació, la Vila Joiosa/La Vila Joiosa”.

Pérez Buigues ha manifestat que “l'actual denominació oficial del nostre municipi continua sent la Vila Joiosa/La Vila Joiosa, perquè l'aprovat pels vots dels 11 regidors de l'equip de govern PSOE, Gent per la Vila i Compromís en la sessió plenària del 17 de setembre és una proposta per a iniciar el procediment administratiu de canvi de nom de la ciutat”. Ha aclarit que podrà modificar-se “quan aqueix procediment finalitze amb una resolució del Consell de la Generalitat favorable als acords pel tripartit, que a més ha de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana”.

L'edil ha manifestat que “representem a més de dos mil vileros que, amb el seu vot ens van triar. Encara que Verdú i els seus socis de govern han rebut dues sentències judicials en les quals se'ls diu textualment que l'alcalde no és l'amo de l'Ajuntament ni la institució és el mas particular del grup polític governant, una vegada més demostren que no respecten les lleis”. Pérez Buigues ha advertit que “des de Ciutadans no dubtarem a defensar la legalitat vigent amb tots els mitjans al nostre abast, perquè la legitimació representativa per a adoptar un acord en cap cas pot estar per damunt del compliment de les lleis”.

El regidor de Cs ha remarcat que “és molt trist comprovar com amb la situació que està travessant el nostre país i amb la de coses importants que cal solucionar al nostre poble, el govern municipal es dedica a plantejar propostes que aporten poc i que divideixen i enfronten a la gent”.

Pérez Buigues ha defensat que “els habitants de la Vila sempre hem utilitzat amb total naturalitat la Vila Joiosa o La Vila Joiosa, i Verdú i els seus socis han generat un problema on no n'hi havia. Per això, sent una qüestió de tan enorme transcendència simbòlica i davant la situació generada, des de Cs creiem que el millor és plantejar una consulta als habitants del municipi perquè decidisquen”.

Pujar