Castellano

Detenen al gerent d'una immobiliària per col·laborar amb una banda que assaltava cases de la Vila Joiosa i Finestrat

Detenen al gerent d'una immobiliària per col·laborar amb una banda que assaltava cases de la Vila Joiosa i Finestrat
  • L'immobiliari els donava les claus i els filtrava els horaris dels residents als lladres

MÉS FOTOS
Detenen al gerent d'una immobiliària per col·laborar amb una banda que assaltava cases de la Vila Joiosa i Finestrat - (foto 2)
Detenen al gerent d'una immobiliària per col·laborar amb una banda que assaltava cases de la Vila Joiosa i Finestrat - (foto 3)
Detenen al gerent d'una immobiliària per col·laborar amb una banda que assaltava cases de la Vila Joiosa i Finestrat - (foto 4)
Detenen al gerent d'una immobiliària per col·laborar amb una banda que assaltava cases de la Vila Joiosa i Finestrat - (foto 5)

La Guàrdia Civil d'Alacant, en el marc de l'operació Exiliats, ha desarticulat un grup criminal dedicat al robatori en domicilis en la localitat de la Vila Joiosa i Finestrat. Els cinc membres de la banda han sigut detinguts en les localitats de Benidorm i la Vila Joiosa. Se'ls imputen 6 robatoris amb força, així com el delicte de pertinença a grup criminal. Les autoritats judicials han decretat l'ingrés a la presó de tres dels presumptes autors.

Les investigacions van començar el dia 11 de maig del present any arran d'una denúncia interposada per una persona de nacionalitat ucraïnesa. La perjudicada denunciava que havien robat a l'interior del seu habitatge situat en la localitat de la Vila Joiosa. L'Àrea d'Investigació del Lloc Principal de la Vila Joiosa, amb la finalitat d'esclarir els fets denunciats, va donar inici a l'operació Exiliats.

A mesura que avançaven les investigacions, es van cometre altres quatre robatoris en domicilis a la Vila Joiosa i un cinqué en una urbanització de luxe de Finestrat. En tots els robatoris, tant el modus operandi com el tipus de víctimes seleccionades eren similars. Els delinqüents accedien als habitatges sense forçar cap element de seguretat i, a més, totes les víctimes seleccionades eren de nacionalitats estrangeres i amb residències recentment, adquirides la gran part en règim de lloguer, a la Vila Joiosa per mitjà de la mateixa immobiliària. Tot apuntava al fet que els agents es trobaven davant un grup criminal organitzat.

Durant una primera fase de l'operació, i després d'una àrdua tasca de labors operatives i d'obtenció d'informació, es van aconseguir identificar als autors materials dels robatoris. Els sospitosos eren tres homes d'entre 51 i 54 anys d'edat, de nacionalitats algeriana, romanesa i moldava, aquest últim estava vinculat amb una immobiliària situada a Benidorm que oferia els seus serveis a clients europeus.

A partir del relacionat amb la immobiliària, es va identificar a la gerent i assessora d'aquest negoci. Es tractava d'una dona de nacionalitat russa qui, amb coneixement de causa, permetia que la banda utilitzara la informació dels seus clients, les còpies de les claus dels immobles i fins i tot un vehicle de la immobiliària amb el logotip de l'empresa per a cometre algun dels robatoris.

En una segona fase de l'operació, després d'acreditar la participació de la banda en els robatoris, els agents, el dia 24 del passat mes, van realitzar dos registres domiciliaris a Benidorm i la Vila Joiosa. Davant la magnitud del dispositiu i la necessitat de fer els registres de manera simultània, als investigadors se'ls van unir companys del Lloc Principal de la Vila Joiosa, Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància (USECIC) d'Alacant i Servei Cinológico també d'Alacant.

Fruit dels registres, els agents van detindre als tres homes, i a la parella d'un d'ells, una dona de nacionalitat britànica de 42 anys d'edat, qui era l'encarregada de vendre els objectes robats. A més, es van intervindre gran quantitat de joies ocultes en el buit del sostre de l'habitatge, 30.000 euros en metàl·lic, la gran part preparat i embalat en un paquet per a ser enviat fora del territori espanyol, i diverses divises de diversos països.

En un dels registres, un membre de la banda, abans de ser detingut, va arribar a llançar una bossa plena de joies des de la seua terrassa a les zones comunes de la urbanització, amb l'única finalitat de desfer de les proves que li podien incriminar.

El dia 25 d'octubre, els agents van continuar amb les investigacions i van detindre a l'última membre de la banda, la gerent de la immobiliària qui havia dificultat les investigacions.

Els detinguts, la gran part amb antecedents policials per fets similars, han sigut posats a la disposició dels Jutjats d'Instrucció de Guàrdia de la Vila Joiosa i de Benidorm, els qui han decretat l'ingrés a la presó sense fiança dels tres homes. La resta, han quedat en llibertat amb càrrecs. El Jutjat d'Instrucció de la Vila Joiosa és qui dirigeix la causa.

La Guàrdia Civil no dona per finalitzada l'operació, ja que encara que s'han retornat gran part dels efectes intervinguts als seus legítims amos, encara queden objectes que poden estar vinculats amb altres robatoris que s'estan investigant.

Fins hui, als membres de la banda se'ls atribueixen 6 delictes de robatoris amb força a l'interior d'habitatges, a més del delicte de pertinença a grup criminal.

Pujar