Castellano

Desallotgen un institut a la Vila Joiosa en rebre's un avís de bomba que va resultar ser fals

Desallotgen un institut a la Vila Joiosa en rebre's un avís de bomba que va resultar ser fals
  • Més enllà de suspendre's l'examen previst a la mateixa hora en què es va rebre l'avís, és un delicte de desordre públic que podria suposar a l'autor fins a un any de presó

La Guàrdia Civil i la Policia han desallotjat aquest dimarts al matí un col·legi de la Vila Joiosa al rebre un avís de bomba al centre, que finalment va resultar ser fals. La telefonada va posar en alerta la Guàrdia Civil i es va haver d'evacuar tot el centre, l'IES Marina Baixa, fins que un equip Tedax de la Guàrdia Civil va comprovar que aquest explosiu no existia i es va desactivar l'avís.

Segons ha pogut saber elperiodic.com, l'avís es va rebre a primera hora del matí, coincidint a més amb exàmens, per la qual cosa se sospita que la trucada no hauria estat casual.

A la Rioja ja va tenir lloc un succés semblant fa uns dies, quan una menor va telefonar al 112 amb veu distorsionada i avisant que havia col·locat una bomba al seu centre escolar.

Fonts consultades per aquest digital alerten que això pot tenir efecte crida i parlen d'una moda a Tik Tok que estaria relacionada amb aquest tipus d'avisos. Des de la Guàrdia Civil han indicat que avisar d'una bomba falsa suposa un delicte de desordre públic i està penat entre tres mesos i un any de presó. En aquests moments no se sap qui és l'autor encara que la Guàrdia Civil ho està investigant.

Pujar