Castellano

Un ajuntament d'Alacant facilita 500 tests d'antígens als centres educatius de la localitat després de Nadal

Un ajuntament d'Alacant facilita 500 tests d'antígens als centres educatius de la localitat després de Nadal
  • La iniciativa atén la petició de la comunitat educativa de la localitat per prevenir l'aparició del virus a les aules, sent també reclamada pels grans sindicats a nivell nacional

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la seua regidoria d'Educació, ha posat a disposició dels centres educatius del municipi 500 tests d'antígens per detectar de manera ràpida possibles positius en coronavirus entre el professorat i personal no docent dels centres després el Nadal.

La iniciativa atén la petició de la comunitat educativa de la localitat per prevenir i combatre qualsevol conat d'aparició del virus a les aules, i també és reclamada pels grans sindicats a nivell nacional.

Així, dilluns que ve, a la tornada a les aules, el professorat i personal no docent dels centres educatius de la Vila Joiosa que així ho desitgi tindrà a disposició al seu lloc de treball un test d'antígens per auto realitzar-se una prova ràpida que doni resposta als seus dubtes sobre un possible contagi.

Des de la regidoria, l'edil de l'àrea d'Educació, Xente Sebastià, recorda que “davant uns símptomes evidents, és preferible acudir al centre de salut abans de fer-se la prova al centre educatiu”. Sebastià recorda que aquesta és “una mesura més” per fer la tornada a les aules més segura, però “no és substituta d'una atenció mèdica per part dels professionals sanitaris”.

L'edil recorda que els tests d'antígens estan “únicament dirigits al professorat i personal no docent dels centres educatius”, excloent-ne l'alumnat de l'accés a aquests tests ja que el personal dels centres “no té permís per realitzar cap tipus de prova mèdica els alumnes i les alumnes dels centres”.

Els tests facilitaran les eines necessàries al personal dels centres per identificar positius, a més de fomentar encara més les mesures de prevenció, protecció i higiene per “que les aules segueixin sent un espai segur com ho han estat des del curs passat a la Vila Joiosa”, finalitza l´edil d´Educació.

Pujar