Castellano

El CP Les Abelles i el Morvedre Rugbi Club preparen la Trobada d’Escoles de Rugbi

El CP Les Abelles i el Morvedre Rugbi Club preparen la Trobada d’Escoles de Rugbi
  MÉS FOTOS
  El CP Les Abelles i el Morvedre Rugbi Club preparen la Trobada d’Escoles de Rugbi - (foto 2)

  El Poliesportiu Municipal ha acollit este matí la presentación de la 1a Trobada d'Escoles de Rugbi de Sagunt. Este esdeveniment és fruit de la col·laboració entre el conegut Club Poliesportiu de Les Abelles i el Morvedre Rugbi Club.

  La 1a Trobada d'Escoles de Rugbi se celebrarà el dissabte 28 d'abril, al camp de la pista d'atletisme del Poliesportiu Municipal (Internuclis). En el torneig participaran els clubs CP Les Abelles (València), CR El Salvador (Valladolid), Akra Barbara RC (Alacant) i CR Tarragona (Tarragona), en categories de sub-14 i sub-16. La competició començarà a les 14.00 h, i durant tota la vesprada es realitzaran partits en les diverses fases del torneig. Durant els partits d'estos clubs, els quals són de gran reputació dins del panorama nacional, alguns dels jugadors del Morvedre Rugbi Club s'uniran a ells. Cal afegir que al torneig jugaran tant xiques com xics, fet que visibilitzara l'esport femení i la igualtat entre gèneres.

  A més del regidor d'Esports, Miguel Chover, en la presentació ha participat el president del CP Les Abelles, Ricardo Brage; dos jugadors del mateix club, Juan Pizarro i Maximiliano Coronel; així com el responsable de premsa, Nacho Santos. També han assistit representants del Morvedre Rugbi Club, com la presidenta, Carolina Fuertes; i dos dels seus jugadors, Damià Gonzalbo i Fernando Pleguezuelos. El regidor d'esports ha assegurat que "entre tots segur que fem una gran jornada i una gran festa del rugbi".

  Este torneig és un dels primers esdeveniments del Morvedre Rugbi Club, el qual es va formar fa un any. "Ací al Morvedre hi ha antics jugadors de Les Abelles, aleshores parlarem per a ajudar-los a promocionar el rugbi", indica Ricardo Brage, i afig que "necessiten ajuda i ens l'han demanat, nosaltres estem disposats a col·laborar". L'objectiu d'este esdeveniment, segons Brage, i amb l'ajuda dels equips assistents, és que "el rugbi s'assente més a Sagunt".

  A més del torneig, els dos clubs organitzadors han preparat activitats d'iniciació al rugbi "tant per a xiquets i xiquetes com per a pares i mares", indica Carolina Fuertes, ja que la intenció és donar a conéixer este esport i que la gent s'inicie en ell. A més, el Morvedre Rugbi Club ha seguit l'exemple del CP Les Abelles i, en paraules de Carolina Fuertes: "hem presentat un projecte per a esport inclusiu ací a Baladre". Per últim, després del torneig se celebrarà el "tercer temps", una iniciativa original del rugbi en la que els jugadors de tots els equips berenen o sopen junts en senyal d'amistat.

  Els presidents d'ambdós clubs organitzadors han manifestat la seua intenció de donar continuïtat al projecte, i animen a tot el que estiga interessat a participar en aquest esdeveniment, ja que és l'oportunitat de veure jugar a grans equips i, al mateix temps, de passar una vesprada gaudint del rugbi.

  Pujar