Castellano

La Vilavella programa una dotzena d'activitats per al cap de setmana gran de les seues Festes Patronals de Sant Sebastià

La Vilavella programa una dotzena d'activitats per al cap de setmana gran de les seues Festes Patronals de Sant Sebastià
  • Carmen Navarro: “El dissabte serà el dia de la Festa Major, que és el més emotiu per a totes les veïnes i veïns”

  • El dijous s'inaugura l'exposició de fotografia, el divendres és el trasllat del Sant Patró i el diumenge és el dia de la fira

MÉS FOTOS
La Vilavella programa una dotzena d'activitats per al cap de setmana gran de les seues Festes Patronals de Sant Sebastià - (foto 2)

L'Ajuntament de La Vilavella encara el cap de setmana gran de les seues Festes Patronals de Sant Sebastià programant una dotzena d'activitats entre este dijous i el diumenge, que es concentren especialment en el dissabte 20, dia de la Festa Major. Encara que van començar ja la setmana passada, i finalitzaran el diumenge de la setmana que ve, estes celebracions tenen el seu focus més emotiu en els quatre dies que van des del 18 fins al 21 de gener, en els quals està previst inaugurar la seua exposició de fotografia, el trasllat del Sant Patró, el dia de la Festa Major i el dia de la Fira.

Carmen Navarro, alcaldessa de la Vilavella, ha assegurat que “estes festes són entranyables per a totes les veïnes i veïns del poble, però el dissabte és especialment emotiu perquè és el de la nostra Festa Major. En l'equip de Govern hem treballat molt perquè tots puguen gaudir-ho al carrer”.

Precisament, la jornada del dissabte començarà a les 6.30 hores amb l'Aurora, a les 9.30 hores serà la Diana, a les 10.30 hores tindrà lloc el trasllat del Sant, a les 11 hores se celebrarà la Missa Major en l'Ermita de Sant Sebastià, oficiada per Mossén Ignasi del Villar, i predicarà el Prior del Monestir de Poblet, Fra Rafel Berrué i Broch, i a les 19.00 hores se celebrarà la Processó, amb les autoritats eclesiàstiques i la Corporació municipal, acompanyada pels Dolçainers de l'Horta i l'A.M.A. Santa Cecilia de La Vilavella.

No obstant això, a partir d'este dijous, 18 de gener, els veïns i visitants de La Vilavella podran gaudir amb les fotografies guanyadores entre les més de 200 fotografies de prop d'un centenar d'autors han sigut presentades per a participar en el concurs ‘Enrique Escrig’, que se celebra a La Vilavella dins de la programació de les festes de Sant Sebastiá. L'Ajuntament de La Vilavella ha fet una important convocatòria gràcies a la qual participants de tots els punts d'Espanya han volgut formar part d'este concurs.

El jurat ha dictaminat que les obres guanyadores, i els autors de les quals rebran els premis en l'acte d'inauguració de l'exposició, demà dijous, han sigut ‘Platja de Llevant’, de R.V.T., en la categoria de tema lliure; ‘Amparo la Puça fent boixets’, en el tema La Vilavella; i ‘Els primeres ombres’, de L.N.F., en la categoria de premi especial.

A més, l'Ajuntament de La Vilavella inaugurarà també l'exposició ‘La Vilavella d'ahir i hui. 40 Aniversari del Concurs de Fotografia Enrique Escrig’, en la sala d'actes de la Casa de la Cultura. Es tracta d'una mostra que reflectirà l'evolució del poble en estos quaranta anys i que els veïns i les veïnes del poble esperen amb molta il·lusió.

Carmen Navarro, alcaldessa de La Vilavella, ha “destacat que en serà exposició molt emotiva en la qual podrem gaudir veient imatges que mostraran l'evolució que hi ha hagut en el municipi en estos 40 anys”.

D'altra banda, cal tindre en compte que l'ermita en honor al patró de La Vilavella ja lluïx la seua nova il·luminació. Després de les últimes pluges torrencials i a causa del pas del temps i l'òxid, els pals dels focus de l'ermita havien caigut. “A l'ésser una zona de difícil accés, i a proposta de l'empresa encarregada del manteniment elèctric, hem aprofitat les obres de millora per a millorar també la ubicació dels focus i facilitar tots els treballs. Gràcies a això l'ermita del nostre Patró Sant Sebastià torna a lluir en tota la seua esplendor”, ha explicat Carmen Navarro.

Cal recordar que fa a penes dos mesos es va commemorar el 160 aniversari de l'arribada de la Santa Relíquia de Sant Sebastiá al poble. I és que l'Ajuntament de La Vilavella, conscient de les tradicions i els valors que unixen a les veïnes i veïns del poble, va organitzar un acte commemoratiu al novembre per a homenatjar el patró de la localitat en el qual va participar moltíssima gent. Centenars de veïnes i veïns van poder compartir els 160 anys del retrobament d'este símbol del Patró de la Vilavella en el mateix lloc de llavors, la casa de l'Hostal, per a celebrar l'arribada de la Santa relíquia del Patró de La Vilavella.

Programació de les Festes Majors de Sant Sebastià

Fins al 18 de gener. Novena. En acabar la Santa Missa, Novena en honor a Sant Sebastià en la Parròquia Sagrada Família.

18 de gener.

19 hores: Inauguració de la Mostra Bonsai Sant Sebastià 2024, a la Casa de la Cultura. L'exposició serà visitable fins al diumenge 21 de gener en horari d'11 a 13 hores i de 17,30 a 19.30 hores.

20 hores: Inauguració de l'exposició ‘La Vilavella d'ahir i hui. 40 Aniversari del Concurs de Fotografia Enrique Escrig’, en la sala d'actes de la Casa de la Cultura.

20 hores. Revol anunciant la vespra de la festa de Sant Sebastià.

19 de gener. 20.30 hores. Acompanyament en el trasllat del Sant Patró des de l'Església Parroquial Sagrada Fam ilia fins al dosser al carrer Cova Santa, de la família d'Inma Traver.

20 de gener. Dia de la Festa Major.

6.30 hores. Aurora.

9.30 hores. Diana.

10.30 hores. Trasllat del Sant.

11 hores. Missa Major en l'Ermita de Sant Sebastià, oficiada per Mossén Ignasi del Villar. Predicarà el Prior del Monestir de Poblet, Fra Rafel Berrué i Broch. Ho retransmetrà en directe TV4 La Vall.

19 hores. Processó, amb les autoritats eclesiàstiques i la Corporació municipal, acompanyada pels Dolçainers de l'Horta i l'A.M.A. Santa Cecilia de La Vilavella.

21 de gener. Dia de la Fira.

26 de gener. 19 hores. reinauguració de la Col·lecció Museogràfica. Presentació de la remodelació del Museu de La Vilavella.

28 de gener. XXIV Edició de la Marxa de Muntanya Sant Sebastià.

Pujar