Castellano

La Vilavella manté un intens mes d'agost taurí graciès a les Festes del Barri de Sant Roque

La Vilavella manté un intens mes d'agost taurí graciès a  les Festes del Barri de Sant Roque
  • Carmen Navarro: “L'Ajuntament s'ha bolcat amb la comissió perquè veïns i visitants gaudisquen aquests deu dies”

  • Els bous d'Algarra, Cuadri i Font Ymbro eleven la qualitat d'aquestes festes declarades d'Interés Turístic Provincial

Les Festes del carrer Sant Roc reprenen a partir d'aquest dijous el testimoni d'un intens mes d'agost festiu a La Vilavella amb un marcat accent taurí. El programa previst des del 10 fins al 19 d'agost inclou fins a nou bous de les prestigioses ramaderies d'Algarra, Cuadri i Fuente Ymbro, que atrauran no sols als veïns i veïnes del municipi, sinó a molts visitants.

L'Ajuntament de La Vilavella col·labora perquè la comissió puga organitzar un atractiu programa d'activitats, que comença demà amb la tradicional entrada de bous. Aquest suport municipal a les festes del carrer Sant Roc s'uneix al d'altres barris del poble, la qual cosa ha permés que siguen declarades d'Interés Turístic Provincial i que comptaran amb més d'una trentena d'activitats de tota mena, pensant que gaudisquen persones de totes les edats.

Carmen Navarro, alcaldessa de La Vilavella, ha destacat que “estem molt orgullosos del treball que han fet enguany tots els membres de la comissió per a organitzar unes festes tan atractives i que generen tanta activitat als nostres carrers. En l'equip de Govern hem tractat de col·laborar amb ells per a facilitar-los tot el que és a la nostra mà perquè les Festes del carrer Sant Roc siguen tan atractives tant per als que som d'ací, com per als que venen d'altres municipis a gaudir amb nosaltres”.

L'alcaldessa ha recordat que “ja durant la nostra anterior etapa en l'alcaldia aconseguim, després de moltíssima faena, que declararen aquestes festes d'Interés Turístic Provincial. Aquest reconeixement és un emblema de qualitat que ajudarà al fet que tinguen més repercussió en tota la província i vinga més gent a gaudir amb nosaltres d'aquests deu dies de festa, la qual cosa a més ajudarà a millorar els ingressos econòmics tant dels empresaris hostalers com dels comerciants de La Vilavella”.

Cal destacar que l'Ajuntament de La Vilavella s'ha bolcat amb la comissió organitzadora per a facilitar tots els serveis necessaris perquè les festes discórreguen de manera tranquil·la, però, sobretot, que ho faça de manera segura. Per a això ha facilitat closos, mesures de seguretat i l'assistència sanitària que s'exigeix en les activitats taurines per a ajudar a garantir que siguen unes festes tranquil·les i divertides per a totes i tots.

Vicente Arnau Martínez, president de la Comissió del Carrer Sant Roc, ha declarat que “quan arriba agost, és d'especial interés en La Vilavella, les tradicionals festes en honor a Sant Roc. Vull agrair a la Comissió Taurina, la Comissió de Festes, l'Associació Cultural Taurina Sant Roque i als clavaris el treball i esforç que realitzen durant tot l'any perquè aquests deu dies el nostre carrer s'òmpliga d'actes religiosos, lúdics i taurins”.

El president de la Comissió explica que “enguany presa especial rellevància el sopar d'embotits casolans, que estarà amenitzada pel grup musical ‘Una i ens anem’, liderat pel torero de dinastia Fran Rivera Ordóñez “Paquirri”. La nit del sopar de carn de bou gaudirem amb l'actuació del grup castellonenc Kasparov. Els dies 15 i 16 prendran interés els actes religiosos, on la família Martínez Recatalá recordarà que fa 25 anys va estar la imatge de Sant Roque a la seua casa i tornarà a reviure els sentiments que això els transmet”.

Respecte als actes taurins, Vicent Arnau Martínez ha destacat que “els dies 11,12,13,14,18 i 19, en aquest carrer es breguen, per la seua presència, casta i bravesa, bous de les famílies ramaderes més importants d'Espanya, destacant tots els anys els bous de Cuadri, Algarra i Fuente Ymbro, els quals han fet que Sant Roc siga un carrer referent en tota la Comunitat Valenciana. No em queda més que convidar a tots els veïns i visitants a les nostres festes, als quals rebrem amb els braços oberts”.

Programació de les Festes del carrer Sant Roc

Del 9 al 19 d'agost

Dimecres 9 d'agost

20 hores. Tradicional Entrada de Bous, que estarà amenitzada pel DJ Pascual Herrera. A continuació, sopar de truita de creïlla, continuant amb festa amb el DJ fins a l'alba.

Dijous 10 d'agost

12 hores. En la Taverna, Tapeo matiner amb l'actuació del grup Generació Z.

18 hores. Vesprada per als xiquets. Parc Infantil.

22 hores. Sopar d'embotits casolans al carrer Sant Roque. Gran actuació de ‘Una y nos vamos’. En finalitzar, actuació del DJ Vaig veure Max.

Divendres 11 d'agost

19.30 hores. Exhibició d'un exemplar de bestiar boví de la prestigiosa ramaderia Luis Algarra Polera, marcat amb el número 18, guarisme 9 i nom Olvidadizo.

23.30 hores. Bou embolat de la Ramaderia Fuente Ymbro, marcat amb el número 92, guarisme 7 i nomene Pintor.

Dissabte 12 d'agost

DIA DE L'ASSOCIACIÓ TAURINA SANT ROC

8.00 hores. ‘Despertá’ a càrrec de la pirotècnia Peñarroja.

9.00 hores. Esmorzar de l'Associació en el lloc de costum.

11.00 hores. Cercavila amenitzada per la Xaranga XACAMIN, que acompanyarà tot el dia.

14.30 hores. Tradicional Menjar de Germanor de l'Associació en el Bar El Gall.

18.30 hores. Cercavila amb la Xaranga.

19.30 hores. Bou de la grandiosa ramaderia de Herederos de Sr. Celestino Cuadri, número 113, guarisme 9 i de nom Tacaño.

A continuació, actuació del grup ‘Va de Rumba’.

21.30 hores. Acabarà el dia amb l'actuació de DJ Moreno.

Diumenge 13 d'agost

19.30 hores. Exhibició d'un exemplar de bestiar boví de la famosa ramaderia Hereus de Sr. Celestino Cuadri, marcat amb el número 34, guarisme 9 i de nom Arquer.

23.30 hores: Bou embolat de la ramaderia La Cinquena, marcat amb el número 72, guarisme 7 i de nom Escribano.

Dilluns 14 d'agost

19.30 hores. Exhibició d'un exemplar de bestiar boví de la ramaderia Fuente Ymbro, marcat amb el número 226, guarisme 8 i nom Agualimpia.

22.00 hores. Revol.

Dimarts 15 d'agost

13.00 hores. Tret de morterets i Volteig general de Campanes.

22.00 hores. Cercavila, a continuació, trasllat de la imatge de Sant Roque des de l'Església a la casa dels Clavaris Família Martínez-Recatalá. Tot seguit, el típic Porrat.

Dimecres 16 d'agost

FESTA MAJOR

10.00 hores. Volteig general de Campanes.

11.15 hores. Trasllat de la imatge de Sant Roc de casa dels Clavaris a l'Església Parroquial, on se celebrarà la Santa Missa. Serà cantada per la Coral Local. Homilia a càrrec del Rnd. D. Luís Oliver Xuclà, cura rector de Benicàssim i Delegat Diocesà de la Família.

En finalitzar la Missa, Cercavila i Repartiment de Pa de Sant Roc. A continuació, es dispararà una ‘Mascletà’.

20.00 hores. Solemne Processó, presidida per les Autoritats Eclesiàstiques, Clavaris i Comissió.

En finalitzar es dispararan focs artificials.

Dijous 17 d'agost

FESTA D'ÀNIMES

9.00 hores. Missa en memòria dels Confrares difunts de Sant Roc. A continuació, Cercavila amb l'Estendard de Sant Roque i amb els cants tradicionals.

12.00 hores. Al carrer Sant Roc, Esmorzar de Germanor. Seguidament, gran festa amenitzada pel DJ local JOR-D.

Divendres 18 d'agost

19.00 hores. Exhibició d'un exemplar de bestiar boví de la ramaderia Soto de la Font, marcat amb el número 2, guarisme 9 i de nom Malquerido.

22.00 hores. Sopar de carn de bou amb l'espectacular actuació de Kasparov.

Dissabte 19 d'agost

19.00 hores. Exhibició d'un exemplar de bestiar boví de la ramaderia Fuente Ymbro, marcat amb el número 146, guarisme 9 i de nom Zalagarda.

A continuació, exhibició d'un altre exemplar de bestiar boví de la ramaderia Jandilla, marcat amb el número 122, guarisme 9 i de nom Incrustador.

23.00 hores. Final de Festes.

NOTA: Les diferents Comissions es reserven el dret d'alterar l'ordre del programa si fora necessari.

Pujar