Castellano

La Vilavella inicia el seu intens programa de festes populars amb les del Barri Sants de la Pedra

La Vilavella inicia el seu intens programa de festes populars amb les del Barri Sants de la Pedra
  • Carmen Navarro: “Col·laborem amb totes les persones de la comissió per a tindre unes festes participatives, variades i segures”

L'Ajuntament de La Vilavella llança aquest divendres els coets que donaran inici a una intensa i atractiva agenda de festes populars durant tot l'estiu. I ho fa amb les festes del Barri Sants de la Pedra, declarades d'Interés Turístic Provincial i que comptaran amb més de quasi una trentena d'activitats de tota mena, pensant que gaudisquen persones de totes les edats.

Carmen Navarro, alcaldessa de La Vilavella, ha assegurat que “l'equip de Govern al complet es bolca amb totes les veïnes i veïns que integren la comissió de les Festes dels Sants de la Pedra i que estan treballant des de fa mesos per a programar unes festes participatives, variades i, sobretot, segures”.

L'alcaldessa ha explicat que “ja durant la nostra anterior etapa en l'alcaldia aconseguim, després de moltíssima faena, que declararen aquestes festes d'Interés Turístic Provincial. Aquest reconeixement és un emblema de qualitat que ajudarà al fet que tinguen més repercussió en tota la província i vinga més gent a gaudir amb nosaltres d'aquests deu dies de festa, la qual cosa a més ajudarà a millorar els ingressos econòmics tant dels empresaris hostalers com dels comerciants de La Vilavella”.

Per part seua, Ximo Romero Tamarit, el president de la comissió de les Festes dels Sants de la Pedra, ha destacat que “al començament de l'estiu, en el Barri dels Sants de la Pedra es respira ambient festiu, ja que comencen els diferents actes en honor als sants Abdó i Senen. Hi ha programats actes religiosos, taurins, musicals, infantils i gastronòmics. De fet, hi ha un esmorzar i un sopar de germanor i molts més per a completar els deu dies de festes. Per això, des del barri convidem a tots aquells que vulguen acudir, tant del poble com de fora, a gaudir amb nosaltres d'aquestes festes populars”.

Cal destacar que l'Ajuntament de La Vilavella s'ha bolcat amb la comissió organitzadora per a facilitar tots els serveis necessaris perquè les festes discórreguen de manera tranquil·la, però, sobretot, que ho faça de manera segura. Per a això ha facilitat closos, mesures de seguretat i l'assistència sanitària que s'exigeix en les activitats taurines per a ajudar a garantir que siguen unes festes tranquil·les i divertides per a totes i tots.

El recorregut de l'acompanyament a la nit serà pels carrers del Barranquet, Sants de la Pedra, Ferran el Catòlic, Ramón i Cajal, Major del Poble Nou, Tirant lo Blanc, Vila-real, Plaça Inmaculada i El Pou.

Les vaques es faran seguides i les barreres no s'obriran fins a les 23 hores, excepte el dijous, que s'obriran en finalitzar l'acte dels carretons.

Tota aquella persona que vulga carn de bou, que es posen en contacte amb la comissió. La carn costa 6 euros el quilo.

Tots els que vulguen tiquets per al sopar de tombet, que es posen en contacte amb la comissió.

Per al sopar del dia de l'entrá, es pot encomanar el sopar en el bar La Sénia o en els telèfons 964678261 i en el 695181350, menú a 15 euros per persona o entrepans o tapes.

Programació de les Festes Sants de la Pedra

Dijous 27 de juliol

Començament de festes

Divendres 28 de juliol

19 hores. Tardeo en el Bar La Sénia. A continuación, sopar en el mateix local.

19.45 hores. Revol de campanes i disparà de coets.

22 hores. Entrada de bous i a continuación, festa en Banak amb el DJ local Jor-D.

Dissabte 29 de juliol

19.30 hores. Bou de la ramaderia Los Ronceles, número 11, guarisme 9 i de nom Ladrón.

23 hores. Acompanyament dels Sants de la Pedra des de l'Església als torils. A continuació, típic porrat.

Diumenge 30 de juliol

FESTA MAJOR

11.15 hores. Acompanyament dels Sants de la Pedra des dels torils a l'Església.

11.30 hores. Missa Solemne en honor als Sants de la Pedra.

20 hores. Processó pels carrers del barri. A continuació, es tirarà una traca i es farà una disparàde coets.

Dilluns 31 de juliol

FESTA DÀNIMES

9 hores. Missa dànimes pels difunts del barri i confrares. A continuació, cercavila amb el guio.

11.30 hores. Esmorzar de germanor a la carpa de festes i a continuació discomóbil amb DJ fins a les 21 hores.

Dimarts 1 d'agost

18.30 hores. Vaques de la ramaderia de Fernando Mansilla.

23 hores. V Campionat de Guinyot.

Dimecres 2 d'agost

18.30 hores. Vaques de la ramaderia de Fernando Mansilla

Dijous 3 d'agost

18.30 hores. Vaques de la ramaderia de Fernando Mansilla.

23 hores. Carretons per als xiquets i les xiquetes.

Divendres 4 d'agost

19.30 hores. Bou de la ramaderia Los Ronceles, número 37, guarisme 8 i de nom Rumbero.

22 hores. Sopar de tombet de bou a la carpa de festes. A continuació, actuació de Patxi Ojana i seguidament el grup ValenCai.

Dissabte 5 d'agost

19 hores. Bou de la ramaderia Los Ronceles, número 31, guarisme 8 i de nom Jubiloso. A continuació, bou de la ramaderia Los Ronceles, número 1, guarisme 9 i de nom Badil.

23.45 hores. Dispará  de coets final de festes.

Pujar