Castellano

Presó per atropellar a un home a La Vilavella després d'una disputa veïnal

Presó per atropellar a un home a La Vilavella després d'una disputa veïnal
  • Els fets van ocórrer al gener de 2023: l'atropellat va quedar encastat contra la porta d'un garatge del carrer Molinet

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a una pena de presó de tres anys a un home que va intentar matar a un veí després d'envestir-lo amb el cotxe que conduïa, després d'una discussió derivada d'un conflicte de la comunitat de veïns de l'edifici de la Vilavella en la qual tots dos residien.

La Sala li considera autor d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa per al qual aprecia la circumstància eximent incompleta d'alteració psíquica perquè, segons considera provat la resolució, en el moment dels fets l'acusat tenia diagnosticat un trastorn amb conductes agressives i impulsives.

El condemnat no podrà acostar-se a menys de 500 metres ni comunicar-se per cap mitjà amb la víctima durant un període superior a tres anys a partir del compliment de la pena de privació de llibertat.

La sentència, que és ferma i no pot recórrer-se, va ser dictada pel Tribunal després que la Fiscalia i la defensa presentaren un escrit conjunt en el qual van plasmar un acord de conformitat respecte als fets, la qualificació del delicte i la pena a imposar.

Els fets van ocórrer sobre les 14.30 de l'1 de gener de 2023, quan el condemnat, que estava en el portal de la seua finca, i la víctima, que estava apuntada a un balcó del desé pis, van començar una discussió.

El penat li va dir al seu veí: “No em mareges, si tens algun problema, baixa ací”. El perjudicat va baixar llavors al carrer i va veure que l'altre home s'havia pujat al cotxe de la seua mare, que estava aparcat en els voltants.

Este últim, amb ànim de posar fi a la vida del seu veí, es va dirigir cap a ell amb el vehicle, inicialment a poca velocitat i accelerant progressivament després.

La víctima va intentar protegir-se del colp, però el cotxe es va pujar a la vorera, va impactar contra ella, li va aconseguir en un genoll i la va deixar atrapada entre el propi cotxe i la porta d'un garatge.

En eixe moment, el conductor va eixir i va marxar tranquil·lament al seu domicili. La dona del ferit i altres veïns van haver de moure el turisme a pols per a aconseguir alliberar-lo. El perjudicat va patir lesions en el genoll de les quals va tardar 109 dies a curar.

Dies abans del juí, la mare del condemnat va transferir a un compte judicial 7.000 euros en concepte de responsabilitat civil derivada de la comissió del delicte perpetrat pel seu fill.

Pujar