Castellano

Vilafamés recupera la propietat de l'Antic Hospital

Vilafamés recupera la propietat de l'Antic Hospital
  MÉS FOTOS
  Vilafamés recupera la propietat de l'Antic Hospital - (foto 2)

  L'Ajuntament de Vilafamés ha recuperat la propietat de l'Antic Hospital que fins ara es trobava en mans d'un particular. José Agost tenia immatriculats al registre de la propietat una sèrie d'immobles que pertanyen al municipi, entre els quals es troba l'Antic Hospital del segle XIV, amb una superfície de 170 m²; una zona comunal de 123 m² i una torre medieval declarada com a Bé d'Interés Cultural (BIC) per formar part del primitiu recinte emmurallat del Quartijo.

  El regidor de Cultura i Patrimoni, Longi Gil, que porta des de 2015 impulsant la recuperació d'aquest bé municipal explica que "la persona que fins ara ostentava la propietat ha cedit voluntàriament la titularitat de l'Antic Hospital a l'Ajuntament de Vilafamés a través d'una declaració signada, cosa que s'agraix perquè ens hem estalviat d'anar als tribunals per a recuperar unes propietats municipals que mai hagueren d'haver-se perdut".

  A partir de l'any 1993, coincidint amb una modificació del cadastre, Agost apareix com a titular de la parcel·la del carrer Quartijo que inclou aquestes tres propietats municipals, segons indica l'informe emés per l'advocat Juan Prior. L'informe afegeix que no s'han pogut conéixer els motius dels canvis cadastrals ni consten justificants que acrediten la modificació. Existeix també una escriptura pública de donació a José Agost per part de sa mare, datada el 29 d'agost de 1993, on figuren els immobles municipals que ara es recuperen.

  Segons el catàleg de béns municipals de Vilafamés, l'Antic Hospital és un edifici del segle XIV que es troba en ruïna a conseqüència dels bombardejos de la Guerra Civil. Per altra banda, la coneguda com a Torre Guerau forma part de les muralles medievals que envolten el Quartijo, al costat del Castell i de l'església gòtica de la Sang, un conjunt fortificat també està considerat com a BIC.

   

  Pujar