Castellano

Vilafamés enceta el concurs de ramaderies

Vilafamés enceta el concurs de ramaderies
  MÉS FOTOS
  Vilafamés enceta el concurs de ramaderies - (foto 2)
  Vilafamés enceta el concurs de ramaderies - (foto 3)
  Vilafamés enceta el concurs de ramaderies - (foto 4)

  Les activitats taurines han ocupat quasi la totalitat de la programació festiva d'avui dimecres, que s'han iniciat amb la tradicional entrada de bous i vaques del ramat de Jaime Tárrega i la posterior prova a la zona de la plaça de la Font. Allí s'han donat cita centenars d'aficionats per a gaudir d'aquesta jornada que ha començat amb un bon ambient pels carrers del recinte taurí.

  Encara que el plat fort de la jornada ha començat a la vesprada amb la primera jornada del concurs de ramaderies, que ha sigut a càrrec de la ramaderia d’Hilari Princep de Ligallo del Gànguil. Les vaques i bous del ramader tarragoní han donat un bon joc als retalladors que s'han donat cita a Vilafamés.

  Al mateix temps que continuava la jornada taurina, els xiquets han realitzat un taller de percussió i batucada a la plaça Ferrer Forns, el qual ha estat molt animat i ha tingut molt de seguiment per part dels més menuts.

  Més tard, a la plaça de la Font, tindrà lloc la desencaixonada del bou feréstec de nom 'Generoso', número 2, guarisme 6, de la ramaderia Diego Romero (Cadis), el qual està patrocinat per la penya taurina Les Culroges. Ací no acaba la jornada taurina que es completarà amb la embolada del bou exhibit durant la vesprada i que continuarà amb el concurs d’emboladors amb els bous de la ramaderia Jaime Tàrrega. En l'activitat participaran els emboladors de 'Fuego y a correr', Betxí i Mariano de Moncofa.

  Però ací no s'acaba l'activitat, ja que després de les embolades, ja a la matinada hi haurà una jonegada, a càrrec de la ramaderia Germans Bellés de Torre d'En Besora i que estarà ambientada per la xaranga 'Tot al Vol'.

  Disfresses

  D'altra banda, durant la jornada d'ahir dimarts les disfresses van omplir de color i ambient els carrers de Vilafamés durant la vesprada i la nit. Més de 1.000 persones van participar en una jornada on el sentit del ridícul no va tindre cabuda. Per la vesprada van ser el xiquets i xiquetes, els qui van traure a passejar les seues indumentàries. Superherois, vehicles, troglodites, o grups de ballet, aquestes són algunes de les disfresses que van desfilar pels carrers de Vilafamés, després que la pluja donara una treva.

  Per la nit, el torn va ser per als adults. La música de la xaranga 'Tot al vol' va amenitzar una desfilada que va portar des de la plaça de la Font fins a la plaça de la Tanca. Quasi 1.000 persones van sorprendre amb la seua imaginació i van eixir al carrer oferint un colorit especial a la nit vilafamesina, on el 'mojito' i la 'sangria' els acompanyaven durant el trajecte. La música de l'orquestra Centauro va posar el ritme musical a la nit que va acollir el ball del farolet i que va finalitzar amb l'actuació de la discomòbil The End.

  Pujar