Castellano

Vilafamés compta amb una nova zona verda i una pista multiesport junt al carrer Bodega

Vilafamés compta amb una nova zona verda i una pista multiesport junt al carrer Bodega
  MÉS FOTOS
  Vilafamés compta amb una nova zona verda i una pista multiesport junt al carrer Bodega - (foto 2)
  Vilafamés compta amb una nova zona verda i una pista multiesport junt al carrer Bodega - (foto 3)

  L'entorn del carrer Bodega de Vilafamés compta amb un nou aspecte  després de la finalització de les obres realitzades. Una pista multiesport i una zona verda formen part del paisatge urbà recentment estrenat amb el qual es pretén posar en valor aquesta zona de la població i ampliar els punts d'esbarjo a la localitat.

  El nou espai compta amb una zona dedicada als jocs infantils en el qual s'ha col·locat un gronxador, un conjunt de jocs i una cabanya rústica, tot sobre paviment de cautxú orgànic, “els quals han tingut una gran acceptació entre els xiquets i xiquetes”, explica el regidor d'Urbanisme en funcions, Sergi Trilles, i un espai per als gossos.

  La zona verda compta amb diverses espècies arbòries com la palmera i també amb un espai enjardinat en el qual s'han plantat arbustos autòctons com lavanda, romer o timó entre d'altres. D'altra banda, la pista multiesport, dirigida a un públic més juvenil, tindrà un espai de 10x20 metres, on hi ha un camp de futbol 5 i una pista de bàsquet. Junt a ella s'ha ubicat un aparcament de bicicletes. Per als adults, s'ha executat una zona de gimnàs al l'aire lliure, el “street work out”, on hi ha elements per a realitzar exercicis gimnàstics. La nova zona, diu Trilles, “ve a millorar el conjunt de parcs i jardins que hi ha al municipi”.

  L'obra ha tingut un pressupost de quasi 110.000 euros i va ser la seleccionada pels veïns dins dels pressupostos participatius per a l'any 2019, segons explica el regidor de Participació en funcions, Pablo Juan. Amb aquesta actuació “s'ha creat una zona verda i d'esbarjo en un lloc que abans era molt poc utilitzada i estava plena de brutícia”.

  El disseny del nou espai, ubicat  junt a la rotonda de la CV-160 i a la Font d'En Jana, ha tingut en compte la creació d'un pas de vianants que permet la circulació de les persones des del carrer Bodega fins al vial de servei que serveix com a passeig de vianants fins la zona denominada 'Cova Santa'.

  Pujar