elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vilafamés aprova un pressupost de quasi 3 milions d'euros

Vilafamés aprova un pressupost de quasi 3 milions d'euros
  MÉS FOTOS
  Vilafamés aprova un pressupost de quasi 3 milions d'euros - (foto 2)

  L'Ajuntament de Vilafamés ha aprovat un pressupost de quasi tres milions d'euros per a l'exercici de 2019, això suposa un increment del 30% respecte al d'enguany. Una pujada que es deu, segons assenyala el regidor d'Hisenda, Pablo Juan Verdoy, a l'augment de subvencions rebudes per part de les diferents administracions com la Generalitat Valenciana, la Diputació i els Fons Feder de la Unió Europea.

  Des de l'equip de Govern, l'edil assenyala que "s'ha aconseguit aprovar un pressupost adequat a les necessitats del poble, i que passa de 2,30 milions en 2018 a 2,92 en 2019, un augment afavorit pel gran increment de les subvencions aconseguides gràcies al bon treball dels tècnics municipals i a la gestió de l'equip de govern". L'edil destaca les ajudes concedides per a la millora i modernització de les infraestructures i equipaments del polígon industrial que suposaran una inversió de 500.000 euros en aspectes com la millora de la seguretat a través d'un circuit tancat de televisió connectat amb la policia local; la millora de l'enllumenat públic amb més d'eficiència energètica; la millora de la imatge del polígon amb zones verdes i regeneració paisatgística i ambiental; la col·locació de senyalització vertical i horitzontal.

  En matèria d'inversions, en els comptes per a 2019 destaquen les dues obres que es finançaran amb el pla 135 de la Diputació, com són la remodelació de la plaça de la Font i de l'avinguda Barceló, i la millora de la zona de la 'bodega' on es construirà una zona esportiva, les quals tindran un cost total de 275.000 euros.

  Un altra de les apostes de l'equip de Govern és la finalització de les obres de l'edifici Quatre Cantons, on s'ubicarà l'oficina de turisme i s'adaptarà per a usos culturals i formatius, i que suposaran una inversió de 320.000 euros. Altres de les despeses previstes per l'any 2019 són les partides destinades al desenvolupament del Palau de la Música, l'adequació de la casa consistorial, el manteniment de les infraestructures educatives, la remodelació del carrer Carreró i la plaça Sant Ramon i el desenvolupament del Pla de Mobilitat.

  Pablo Juan explica també, que per primera vegada s'inclou el pressupost del Museu de Vilafamés –uns 210.000 euros– dins dels comptes municipals, amb l'objectiu de normalitzar el funcionament administratiu a la legislació i a les exigències de transparència actuals. Per últim, el regidor avança que s'inclouran noves places d'administratius, d'auxiliars, així com un interventor compartit a mitja jornada.

  Pujar