Castellano

Vilafamés activa les obres de reforma de l'edifici Quatre Cantons

Vilafamés activa les obres de reforma de l'edifici Quatre Cantons
  MÉS FOTOS
  Vilafamés activa les obres de reforma de l'edifici Quatre Cantons - (foto 2)
  Vilafamés activa les obres de reforma de l'edifici Quatre Cantons - (foto 3)

  L'Ajuntament de Vilafamés ha donat llum verda a l'execució de les obres d'adequació de l'edifici Quatre Cantons, després de donar la llicencia d'activitat. Els treballs s'iniciaran en breu i consistiran en la reforma de l'interior d'aquest edifici del segle XVI, declarat Bé d'Interès Cultural, per a convertir-lo en un espai de congressos i en un centre municipal de cultura, que també acollirà l'oficina municipal de Turisme.

  El regidor d'Educació i Hisenda, Pablo Juan Verdoy, assegura que "en aquesta legislatura hem apostat per donar suport a l'escola i a la formació i, en aquest sentit, l'edifici de Quatre Cantons estarà dotat dels mitjans que permetrà a empreses i universitats programar cursos i congressos en un entorn acollidor com és el nucli històric de Vilafamés", assenyala. El regidor afegeix que "l'equip de Govern ha treballat i ha fet bastants reunions per a aconseguir que arribaren subvencions dels Fons Europeus i de la Diputació".

  El projecte suposarà una inversió de vora 320.000 euros. L'obra es finançarà, en la seua major part amb subvencions. Concretament, 132.230 euros arribaran des del programa dels Fons Feder de la Unió Europea a través de les subvencions de la Generalitat Valenciana als projectes de protecció, conservació o recuperació del patrimoni cultural valencià i que va signar l'alcalde, Abel Ibáñez, en un acte junt al president de la Consell, Ximo Puig. La Diputació aportarà, 99.170 i la resta l'Ajuntament.

  Amb els treballs es dotarà a l'edifici de les instal·lacions i equipaments necessaris per al nou ús. El regidor d'urbanisme, Sergi Trilles, destaca "el grau de complexitat que ha tingut la redacció del projecte, ja que el nou espai comptarà amb una gran quantitat d'instal·lacions i també, en tractar-se d'un enclavament singular, s'ha volgut projectar i dirigir des dels serveis tècnics municipals". Per la seua banda, l'alcalde explica que "les sales tindran una ús polivalent", al temps que ha agraït "al personal tècnic municipal el seu esforç i treball per a fer possible aquest projecte".

  Així, a la planta baixa s'ubicarà l'oficina de turisme, que es traslladara des de les seues actuals instal·lacions. En el mateix nivell s'adaptarà un espai de 'salons d'ús múltiple' en el qual es podran portar a terme exposicions temporals i conferències, jornades o congressos. A la primera planta s'instal·larà l'Espai d'Interpretació Turística de Vilafamés entenent-se com un lloc dedicat a la interpretació i difusió dels recursos naturals i històrics de la localitat, i en el qual es parara compte a les particularitats culturals i tradicionals de Vilafamés.

  El contingut es distribuirà en quatre àmbits diferenciats. El primer farà referència al paisatge i recursos naturals, el segon a la cultura i tradicions, el tercer a l'evolució de la població i patrimoni urbà i el quart a la història de Quatre Cantons. Al mateix temps, la primera planta acollirà dos sales de formació i el magatzem d'equipament.

  Aquesta és la segona fase d'un projecte de rehabilitació, que es va iniciar amb la reforma estructural que es va portar a terme amb els diners del Plan Zapatero l'any 2009, d'un edifici que ha acollit en el passat l'escola de xiquets i xiquetes i la seu del museu del vi.

  Pujar