Castellano

Ultimàtum de Vilafamés a Sanitat: O liciten l'ambulatori o diversos regidors es van del PSOE

Ultimàtum de Vilafamés a Sanitat: O liciten l'ambulatori o diversos regidors es van del PSOE
  • Abel Ibáñez, alcalde i diputat provincial, no se suma però fa costat als seus regidors

El grup municipal socialista de Vilafamés, que governa en el municipi, ha llançat un ultimàtum a la Conselleria de Sanitat, del mateix color polític, perquè licite aquest mateix mes el centre de salut que espera la població castellonenca.

En un comunicat emès el dilluns a la nit, tres dels quatre regidors del PSPV de Vilafamés han explicat que “l'equip de govern socialista ha pres la decisió de deixar els seus càrrecs dins del partit i continuar a l'ajuntament com no adscrits si no s'inicia la construcció del centre mèdic”. El quart edil és l'alcalde, Abel Ibáñez, que no ha signat l'escrit, encara que ha explicat que fa costat als seus companys.

Els regidors socialistes recorden que “des de juny de 2020 la Conselleria de Sanitat té la total disposició per a construir el consultori mèdic de Vilafamés” després que el consistori li cedira el solar necessari per a això.

“Dos anys i quatre mesos després entenem que ha transcorregut el temps suficient per a poder tenir resultats visibles d'aquest infraestructura vital per al veïnat”, han afirmat els socialistes, que lamenten que el projecte continue sense executar-se.

Així les coses, el grup municipal ha advertit a la Conselleria que “si el pròxim 31 d'octubre la licitació de la construcció del consultori definitiu de Vilafamés no es publica” tots els membres del grup socialista renunciaran a formar part d'ell passant al grup de no adscrits, amb les conseqüències que tot això puga tenir per a la recta final de la legislatura.

Des del PSPV provincial s'ha explicat a elperiodic.com que, després de conèixer el comunicat, es reunirà aquest mateix dimarts per la vesprada l'Executiva Permanent del partit per a parlar amb l'alcalde i els seus regidors per a tractar de cercar una solució.

L'alcalde no se suma, però dóna suport a la decisió

Per part seua, l'alcalde de Vilafamés, el també socialista Abel Ibañez, ha assegurat que “no és fàcil com a alcalde un poble prendre una decisió d'aquest calat al costat de l'equip de govern” ja que, segons ha explicat, encara que no ha signat el comunicat, fa costat als seus regidors. “Són els regidors del meu govern i tenen tot el meu suport”, ha afirmat el primer edil, que també ostenta el càrrec de diputat provincial.

“Tot té un límit i entre els quatre hem cregut que ja no valen ni les promeses ni les excuses: Ja és hora de veure fets”, ha advertit Ibáñez, que ja recordat que s'ha fet “molt d'esforç per part d'un ajuntament com el nostre, que no s'ha vist recompensat i que ens ha llastrat durant dues legislatures”.

Així, Ibáñez ha alertat que “és molta la pressió que hi ha al poble i la crispació social, tot té un límit i no estem disposats a aguantar més enganys ni llargues per part de la Conselleria”, al temps que ha advertit que “per responsabilitat aguantarem la legislatura i continuarem treballant i fent millores per al nostre poble com ja hem això aquests anys, però no estem disposats al fet que es vaja diluint i menyspreant tot el que es fa per culpa de no avançar en el centre de salut”.

Un retard de diversos anys

L'alcalde ha recordat que “fa ja 2 anys i quatre mesos” que el consistori va aprovar l'expedient de segregació amb el qual es va poder cedir la parcel·la a la Conselleria, sense que aquesta haja fet més passos.

A més, ha explicat que el consistori ha hagut de fer un esforç per a aconseguir el local i per a doblar la superfície prevista inicialment, amb diversos canvis en el Pla General.

“Hem estat pressionant i preguntant de manera reiterada, i moltes vegades de manera compulsiva per no obtenir resposta, tant als responsables de l'execució com a membres orgànics del partit”, han lamentat els regidors en el seu comunicat.

No obstant això, denuncien que els anys hagen passat sense que s'avance mentre s'ha retardat contínuament la licitació del projecte, prevista en un primer moment a inicis d'aquest 2022, però que s'ha anat postergant fins a aquesta tardor sense que se li de llum verda.

La nova instal·lació hauria de comptar amb àrees específiques d'infermeria, medicina general, pediatria, consulta multiusos, sales d'espera separades per a medicina general i pediatria així com espai per a administració i reunions i el projecte s'estima que podria costar uns 400.000 euros.

El PP demana un ple extraordinari

Per part seua, la portaveu del PP de Vilafamés, Marisa Torlà, ha exigit arran del conflicte que es convoque un ple extraordinari “per a aconseguir el consens que l'alcalde socialista ha negat fins al moment perquè Vilafamés tinga el centre de salut que mereixen els seus veïns”.

Segons han indicat des del PP, “els veïns de Vilafamés continuen patint esperes al carrer, col·lapse en l'atenció sanitària i retallades en les especialitats mèdiques per a rebre assistència d'uns professionals que s'han hagut d'acostumar a atendre els seus pacients amb una infinitat de limitacions”.

“En 2021, fa 10 mesos, ens van dir que anaven a traslladar el centre de salut a unes instal·lacions temporals en la plaça Ferrer Forns. La realitat és que en data d'avui l'única cosa que s'ha fet és l'inici de la construcció dels nous lavabos públics que compartiran els usuaris del centre provisional i els turistes quan instal·len els barracons”, ha afirmat la portaveu.

“És incomprensible que Vilafamés siga l'únic municipi que haja perdut la prestació d'aquesta especialitat que altres municipis, com Les Useres, Cabanes o La Pobla Tornesa, han recuperat fa mesos”, indiquen des del PP, que recorda que la falta d'un pediatre “obliga moltes famílies a desplaçar-se fins a la Vall d'Alba per a ser atesos”.

Pujar