elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tradició, música i 'comboi' a les festes de Sant Antoni de La Basseta de Vilafamés

Tradició, música i 'comboi' a les festes de Sant Antoni de La Basseta de Vilafamés
  MÉS FOTOS
  Tradició, música i 'comboi' a les festes de Sant Antoni de La Basseta de Vilafamés - (foto 2)

  Cavalls, menjars populars, música en directe i germanor destaquen, any rere any, en la festivitat de Sant Antoni que es celebra a la Basseta, nucli poblacional de Vilafamés ubicat a un dels marges de la rambla de la Viuda. El pròxim cap de setmana del 25 i 26 de maig seran dies de celebració per al veïnat de Vilafamés, amb una programació que començarà el dissabte al matí amb els tradicionals actes en honor al Sant. La benedicció dels rotllos, programada a les 11.15h, donarà pas a la volta que es dona amb cavalls, autoritats i veïnat, acompanyats per la xaranga local 'Tot al vol'.

  La vesprada del dissabte està reservada per a activitats infantils, amb inflables, i música en directe, amb concerts de grups com Los Culpables a les 18h o Sarao a les 20.30h. La discomòbil The End amenitzarà el final de la vetllada fins a mitjanit. Pel que fa al diumenge, l'agrupació folklòrica La Triciola de Vilafamés protagonitzarà un bureo amb la participació de la Rondalla de Vistabella.

  Les festes en honor a Sant Antoni de la Basseta tanquen el cicle de veneracions que comencen, en el mes de gener, a la Bassa de les Oronetes i el poble de Vilafamés. A la Basseta, tota l'agenda està confeccionada pel veïnat del nucli. Fills, filles, nets i netes de famílies que van viure al nucli i que mantenen la memòria i les arrels de generació en generació, abans de les migracions del medi rural cap al poble de Vilafamés.

  Pujar