Castellano

PP: "El PSOE converteix el centre de salut de Vilafamés en la imatge del seu fracàs"

PP: "El PSOE converteix el centre de salut de Vilafamés en la imatge del seu fracàs"
  • “En dos mandats, el PSOE ha demostrat que és incapaç de sumar per la sanitat de Vilafamés. Els nostres veïns desesperen al carrer i les famílies han perdut l'especialitat de pediatria”, lamenta Marisa Torlà (PP)

Els veïns de Vilafamés continuen hui patint esperes al carrer, col·lapse en l'atenció sanitària i retallades en les especialitats mèdiques per a rebre assistència d'uns professionals que s'han hagut d'acostumar a atendre els seus pacients amb una infinitat de limitacions.

Ocorre des de fa més de set anys sense que el PSOE haja avançat de manera significativa en una demanda que uneix a tot el poble: un nou centre de salut auxiliar.

Els veïns, farts i cansats, pateixen hui les penúries d'un consultori que el PP va reclamar en 2019 que es traslladara a unes dependències més àmplies, condicionades i equipades. Ho va fer al costat de la resta de l'oposició i amb el rebuig d'un alcalde, Abel Ibáñez, que hui segueix sense resoldre el problema. “En 2021, fa 10 mesos, ens van dir que anaven a traslladar el centre de salut a unes instal·lacions temporals en la plaça Ferrer Forns. La realitat és que en data de hui no s'ha fet cap actuació en la plaça, recorda Marisa Torlà des del Grup Municipal del Partit Popular a Vilafamés.

La conseqüència directa d'aquesta realitat és la indignació ciutadana que es respira al carrer i que creix “perquè a les dificultats associades a un centre de salut que segueix pendent d'un trasllat, se suma el fet que Vilafamés ha perdut una especialitat tan bàsica com la pediatria”.

En efecte, tal com han assenyalat des del Grup Municipal del Partit Popular a Vilafamés, “la nostra és l'única que ha perdut aquesta prestació que altres municipis, com Les Useres, Cabanes o La Pobla Tornesa, han recuperat fa mesos”. “Lamentem profundament que l'alcalde, que a més és responsable de la cartera de Sanitat, haja sigut incapaç de retornar al nostre poble un servei com el de pediatria que obliga moltes famílies a desplaçar-se fins a Vall d'Alba per a ser atesos”.

Davant la falta absoluta de reacció per part del PSOE, el PP, al costat de la resta de l'oposició, va presentar en el ple del passat mes d'abril una proposta per a “que els anuncis que l'alcalde va fer en 2021 es compliren, a tot tardar, en un termini de 30 dies”. Però hui la realitat és que “Vilafamés segueix sense iniciar una obra I que és un càstig per als nostres veïns i una penitència per als sanitaris que, amb el seu bon fer, tracten de garantir la millor assistència als pacients”.

En el PP, “sempre hem brindat la nostra ajuda al PSOE per a garantir que enfront de tanta inacció, hi ha una reacció que protegisca els nostres veïns”. “No és possible que en quasi huit anys el PSOE no haja resolt un problema d'envergadura com aquest”. Vilafamés mereix un nou centre de salut de manera immediata i en el PP estem decidits a treballar per a aconseguir-lo. Perquè hi ha altres maneres de governar que, des de la humilitat i el treball, aconseguisquen resoldre els problemes de les famílies. Per a això hem fet un pas en política, per a treballar per i per a Vilafamés”, ha declarat Torlà.

Pujar