Castellano
MOCIÓ DE CENSURA VILAFAMÉS

PSOE i Compromís registren una moció de censura a Vilafamés dos mesos després de la investidura

PSOE i Compromís registren una moció de censura a Vilafamés dos mesos després de la investidura
  • L'alcaldessa de la localitat, Marisa Torlà ha destacat que “nosaltres hem vingut a servir i ho farem fins que imposen aquest càstig indegut”

Compromís i PSOE faran alcaldessa de Vilafamés a la candidata del primer partit, Ana Andrada, després de l'acord al qual van arribar després de les eleccions i que per un error durant la presa de possessió, va donar l'alcaldia al Partit Popular, encapçalat per Marisa Torlà, qui ha encapçalat el consistori durant aquests dos mesos.

L'alcaldessa ha assenyalat durant una compareixença convocada d'urgència després de conéixer el registre de la moció de censura, que tots dos partits "han sumit a Vilafamés en una crisi institucional que colpeja a la localitat menys de 24 hores després d'haver acomiadat les festes patronals".

Marisa Torlà es convertia el passat 17 de juny en l'alcaldessa del municipi “compromesa a treballar pel meu poble de manera eficaç, amb el meu despatx obert als ciutadans i amb el desig de donar la mà per a ajudar i avançar. Perquè el meu poble és i serà sempre el primer”.

Dos mesos després de la investidura de Marisa Torlà, PSOE i Compromís han fet efectiu l'acord al qual van arribar després del 28M, pel qual, Ana Andrada, governaria durant l'any vinent i mitjà, mentre que a continuació el socialista Abel Ibáñez (primer edil fins ara) continuaria en l'alcaldia dos anys i mig per a finalitzar el mandat.

El problema va sorgir quan a l'hora de recomptar les paperetes la incredulitat va ser màxima en comprovar que la candidata amb més vots era Marisa Torlà, del Partit Popular, que, encara que va ser triada en minoria, va aconseguir ser investida alcaldessa a l'ésser el cap de llista del partit més votat a Vilafamés.

Segons van explicar en aquell moment des del PSOE, pel que sembla els edils socialistes s'haurien equivocat en el ple i haurien votat al seu candidat en lloc de la candidata de Compromís, amb el que han dividit el vot permetent la victòria del PP.

Pujar