elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: "El PSOE bloqueja a Vilafamés una iniciativa en defensa de blindar amb metges el SAMU"

PP: "El PSOE bloqueja a Vilafamés una iniciativa en defensa de blindar amb metges el SAMU"
  • "L'alcalde impedeix que el PP present per urgència la proposta perquè atribueix a un fet puntual l'absència del metge en el SAMU"

"El PSOE de Vilafamés va decidir, dijous passat en ple, bloquejar el debat de la proposta presentada pel PP per a garantir la presència de metges en el SAMU (Servei d'Atenció Mèdica Urgent). Ho va fer l'alcalde, el socialista Abel Ibáñez, impedint al PP el debat d'una moció que exigia garantir la presència del metge en qualsevol servei que preste el SAMU a Vilafamés", afirmen des del partit.

La iniciativa, que la portaveu del PP, Marisa Torlà, presentava per via d'urgència no va arribar a debatre's en ple perquè l'alcalde va considerar que els fets que sostenien la demanda “corresponien a una situació extraordinària”. Un argument, “que no apel·la a la realitat, ja que només l'endemà passat que l'alcalde de Vilafamés vetara la nostra proposta, a Torreblanca el SAMU va tornar a realitzar serveis sense la presència del metge perquè, senzillament, no es doten les vacants”.

Per a Marisa Torlà, la decisió de l'alcalde d'impedir el debat, “ens fa mal a tots com a poble”. Perquè “l'objectiu hauria de ser garantir els serveis sanitaris que salven vides. I si el SAMU està realitzant serveis sense metge, cal denunciar-ho perquè es corregisca la situació”. Perquè de fet, aquesta situació “incompleix de pla la normativa que estableix que un SAMU ha d'estar dotat de tres professionals: conductor, infermera i metge”.

En aquest sentit, “la proposta que presentem per al seu debat era una mesura en positiu per a defensar la vida dels nostres veïns”. “La tornarem a presentar, perquè és evident que l'argument de l'alcalde per a negar el debat cau pels fets ocorreguts aquest passat cap de setmana”, ha assenyalat la regidora.

Finalment, Torlà ha defensat “la millor cobertura sanitària per a Vilafamés, amb un SAMU dotat amb metges, i un centre de salut que hui segueix sense construir-se”. “La vida és l'única cosa que importa i, per això, pese al bloqueig que exerceix el PSOE a iniciatives que només pretenen millorar la salut dels nostres veïns, continuarem treballant per l'única cosa que importa: Vilafamés”.

Pujar