elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un poble de Castelló torna a l'any 1900

Un poble de Castelló torna a l'any 1900
  • El municipi viatja en el temps cent anys arrere

Els més joves de Vilafamés volen recrear com era el seu poble fa poc més d'un segle. És per això que la saba nova està arribant als personatges que protagonitzen la Mostra de la Vida Tradicional 1900, sense oblidar als clàssics que des dels inicis es transformen en personatges d'una altra època. Des de 2003, tan sols amb l'aturada obligada de la pandèmia, el nucli antic de rodé roig es transforma en un escenari d'època.

Vilafamés 1900 arriba amb novetats. L'entorn de l'Església de la Sang tindrà més protagonisme, la representació de la romeria de Sant Miquel passa al dissabte i hi haurà un major nombre de figurants. De fet des del Museu Militar de Castelló col·laboraran amb la recreació d'algunes de les escenes.

No faltarà en el mostrari d'oficis el dia a dia en un celler tradicional o com s'elaboren delicioses creïlles artesanes.

A més, s'han ampliat les activitats amb jocs tradicionals per a adults, una secció dedicada a articles de premsa històrics amb Vilafamés com a protagonista. Ah, i la sempre divertida correguda de bous arribarà amb novetats que segur propiciaran el somriure dels espectadors.

A Vilafamés 1900 tot el poble és protagonista. Més de 150 actors recrearan oficis i costums del passat i 20 associacions i col·lectius aportaran la seua il·lusió per mantindre les arrels i difondre la memòria de la localitat.

Les diferents parades seran gestionades per les associacions del poble sense ànim de lucre, que d'aquesta manera obtenen recursos per a les seues activitats i accions en benefici del poble.

Documental, "trenet", i esperit solidari

A la Sala Quatre Cantons es projectarà un documental que retrata com era el Vilafamés de 1900 en les primeres edicions de la Mostra. I, per descomptat, no faltarà la icònica atracció del "trenet" que transportarà als visitants des de les zones d'aparcament fins a l'inici de la mostra.

Tres sessions de lettering: escriptura d'època, les danses, el passeig torero, el capellà, la boda, jocs infantils, la rondalla dels Quintos, els jocs infantils amb cucanyes, l'activitat en els safaretjos... Vilafamés 1900 en 2024 amb la vista posada en la vintena edició del pròxim any, que arribarà carregada de sorpreses per a mantindre més viva que mai aquesta mostra de la vida tradicional que no seria possible sense la implicació de tot el poble.

MÉS FOTOS
Un poble de Castelló torna a l'any 1900 - (foto 2)
Un poble de Castelló torna a l'any 1900 - (foto 3)
Un poble de Castelló torna a l'any 1900 - (foto 4)
Un poble de Castelló torna a l'any 1900 - (foto 5)
Un poble de Castelló torna a l'any 1900 - (foto 6)
Un poble de Castelló torna a l'any 1900 - (foto 7)
Un poble de Castelló torna a l'any 1900 - (foto 8)
Un poble de Castelló torna a l'any 1900 - (foto 9)
Pujar