Castellano

El Museu d'Art Contemporani de Vilafamés amplia les seues instal·lacions amb la rehabilitació de la Casa Abadia

El Museu d'Art Contemporani de Vilafamés amplia les seues instal·lacions amb la rehabilitació de la Casa Abadia
  • La Diputació de Castelló invertirà 220.000 euros en la remodelació i adequació de l'edifici

MÉS FOTOS
El Museu d'Art Contemporani de Vilafamés amplia les seues instal·lacions amb la rehabilitació de la Casa Abadia - (foto 2)
El Museu d'Art Contemporani de Vilafamés amplia les seues instal·lacions amb la rehabilitació de la Casa Abadia - (foto 3)

La Diputació de Castelló invertirà un total de 220.000 euros en el projecte d'obres de millora i manteniment de la Casa Abadia del municipi de Vilafamés, amb la finalitat d'adequar, restaurar i habilitar aquest edifici i, en finalitzar l'obra, cedir-lo perquè el Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni (Macvac) puga ampliar les seues instal·lacions.

Previ al present projecte, l'immoble d'actuació es trobava en desús i en un estat de conservació deficient. Amb aquest pla es pretén consolidar estructuralment els murs perimetrals de l'edifici; adequar els espais interiors; rehabilitar els elements protegits o de rellevància com l'escut heràldic i dotar de les instal·lacions necessàries per al seu ús. Al seu torn, aquest projecte busca solucionar l'accessibilitat a l'immoble i dotar al Macvac d'un espai accessible a través del pati interior que aquest disposa.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha afirmat que “després de la revisió del projecte i la nova licitació, per fi, les obres de la Casa Abadia seran una realitat”. Sobre aquest tema, ha subratllat que la Diputació ‘’ja havia fet treballs i obres amb anterioritat, però en cap cas d'aquesta magnitud i importància’’. L'objectiu, en les seues pròpies paraules, ‘’és poder ampliar el Macvac i dotar-ho d'un nou espai que done una millor cabuda a les activitats que es desenvolupen per a complementar les sales expositives del museu”.

Sanz ha explicat que es projectaran dos accessos a l'immoble, l'existent per la façana que dona al carrer Mestre Bernat i un altre darrere pel pati del museu a través de l'arc tapiat sota el porxo de la torre. El treball tindrà una duració aproximada de sis mesos, començant les obres en la segona quinzena de gener.

Pujar