Castellano

Un municipi de Castelló s'enfronta a la primera moció de censura després del 28M en la C. Valenciana

Un municipi de Castelló s'enfronta a la primera moció de censura després del 28M en la C. Valenciana
  • Compromís i PSOE han fet efectiu un acord pel qual li arrabassaran l'alcaldia de la localitat al PP

Vilafamés s'enfronta a la primera moció de censura en un municipi de la Comunitat Valenciana després de les eleccions municipals del passat 28 de maig. El 4 de setembre és el dia previst per al seu debat i aprovació si així procedeix.

Compromís i PSOE faran alcaldessa a la candidata del primer partit, Ana Andrada, després de l'acord al qual van arribar després de les eleccions i que, per un error durant la presa de possessió, va donar l'alcaldia al Partit Popular, encapçalat per Marisa Torlà, qui ha encapçalat el consistori durant aquests dos mesos.

Dos mesos després de la investidura de Marisa Torlà, PSOE i Compromís han fet efectiu l'acord al qual van arribar després del 28M, pel qual, Ana Andrada, governaria durant l'any vinent i mitjà, mentre que a continuació el socialista Abel Ibáñez (primer edil fins ara) continuaria en l'alcaldia dos anys i mig per a finalitzar el mandat.

El problema va sorgir quan a l'hora de recomptar les paperetes la incredulitat va ser màxima en comprovar que la candidata amb més vots era Marisa Torlà, del Partit Popular, que, encara que va ser triada en minoria, va aconseguir ser investida alcaldessa a l'ésser el cap de llista del partit més votat a Vilafamés.

Segons van explicar en aquell moment des del PSOE, pel que sembla els edils socialistes s'haurien equivocat en el ple i haurien votat al seu candidat en lloc de la candidata de Compromís, amb el que han dividit el vot permetent la victòria del PP.

L'encara alcaldessa assenyalava després de conéixer aquesta decisió, que tots dos partits "han sumit a Vilafamés en una crisi institucional que colpeja a la localitat”.

Pujar