Castellano

L'alcaldessa de Vilafamés agraeix la creació d'un front comú que blinde els interessos locals enfront de les plantes fotovoltaiques

L'alcaldessa de Vilafamés agraeix la creació d'un front comú que blinde els interessos locals enfront de les plantes fotovoltaiques
  • Marisa Torlà, alcaldessa de Vilafamés, reivindica “la unió com el millor instrument per a reivindicar drets de pobles que som xicotets enfront de megaplantes imposades per tercers”

L'alcaldessa de Vilafamés, Marisa Torlà, ha defensat hui la mà estesa per la Diputació Provincial de Marta Barrachina que "ens permeta forjar un front comú unit i sòlid en defensa dels interessos locals enfront de les megaplantas fotovoltaiques".

La primera regidora de Vilafamés ha fet aquestes consideracions després d'acudir ahir a la reunió convocada per la líder de la institució provincial amb el desig de "ajudar a resoldre un problema que ens ha vingut impost per tercers". "No volem aquest tipus d'instal·lacions, no obstant això ens hem vist sotmesos a elles perquè sense que ningú ens haja consultat prèviament", ha considerat l'alcaldessa.

En aquest sentit, "l'oferta d'ajuda en assessoria tècnica i econòmica oferida per la presidenta provincial, Marta Barrachina, és benvinguda". "Som conscients que com a poble xicotet que som els nostres recursos econòmics són molt limitats". Per això, "saber que en la Diputació comptem amb una administració amiga és una excel·lent notícia per al conjunt d'interessos de la nostra localitat".

Marisa Torlà ha considerat que la imposició d'una megaplanta fotovoltaica a la província "amb afecció directa sobre el nostre territori, no és una bona notícia". "Per això necessitem blindar els interessos de Vilafamés per a assegurar el futur i les oportunitats". Fer-ho "com altres tantes localitats que s'han donat cita aquest dijous en la Diputació Provincial per a manifestar el seu rebuig a aquesta mena d'instal·lacions". "Estar tots units, crear aquest front comú en defensa del territori i saber que tenim a la Diputació Provincial de Marta Barrachina com a aliada és una tranquil·litat per als qui necessitem garantir que el nostre poble no es veurà condicionat per aquesta mena d'infraestructures".

En aquest sentit, ha assenyalat l'alcaldessa de Vilafamés, "avaluarem les diferents opcions que s'han posat sobre la taula per a definir quina fórmula és la més adequada per a assegurar que aquest poble decideix amb veu i vot el seu futur enfront dels qui desitgen imposar-nos el seu criteri tractant de silenciar-nos. No ho aconseguiran".

Pujar